Status Quo

Moet ik deze term opnieuw uitleggen?
Ik heb ‘m al vaker gebruikt en verklaard.
Zouden er nog steeds lezers zijn die nu denken aan de (nog altijd bestaande!) Britse softrockgroep met de meeste hits in de ‘70er jaren? Of is dat vergane ‘glorie’?
En wordt deze (Latijnse) term nog standaard geleerd op school?
Voor mij is dat in ieder geval wel de belangrijkste betekenis van deze term, die ik zelfs nog wel eens gewoon in de spreektaal gebruik:
‘Status quo = bestaande toestand’.
Ofwel: hoe gaat het momenteel met ‘Het Avontuur van De Rest’?
Een en al ‘sex, drugs en rock’n’roll’, net als met iedereen die middenin het leven staat?
Nou…
Wel een aardige leidraad om dit overzicht aan op te hangen! 🙂

Sex

Tja… Met de laatste maanden best veel artikelen in de categorie ‘seksualiteit’ en de introductie van mijn nieuwe (toekomstige?) activiteiten onder de naam ‘HZP’, lijkt het er sterk op dat ik erg veel bezig ben met deze ‘rode draad’ in mijn leven.
Ik heb geen idee of deze (forse) artikelen ook echt worden gelezen maar het zou kunnen zijn dat ‘voorbijgangers’ een indruk krijgen dat ik veel met ‘sex’ bezig ben.
Uit ervaring weet ik dat dit soort artikelen op sommige mensen een afstotend effect heeft.
Zeker als ik dan (al te?) veelvuldig met termen als ‘LHBTI’ en zelfs ‘pedofilie’ blijf schermen.
Bepaalde mensen (zelfs die me denken iets beter te kennen) haken dan resoluut af.
Dat begrijp ik wel. Voor die mensen is dit een ‘ver van hun bed show’. Letterlijk en figuurlijk… 😛
Laat ik die mensen dan even uit de droom helpen:
Voor mij in de dagelijkse routine ook hoor!!!

Misschien ben ik soms te eerlijk om over mijn jaren te schrijven waarin ik een ‘grootgebruiker’ van porno was, op zoek naar (erotische) modellen en ‘vleselijke’ avontuurtjes…
Maar zelfs in die tijd (toen ik nog een ‘frisse’ twintiger was) deed ik natuurlijk veel meer dingen!
Dat probeer ik in al die artikelen nu ook al jaren uit te leggen…
Sex (even met de ‘ouderwetse’ X) beheerste nooit héél mijn leven!
Juist het chronische gebrek eraan heeft bepaalde gevolgen gehad, waar juist tegenwoordig naar mijn stellige overtuiging veel meer mensen echt last van hebben, ondanks de zogenaamde ‘nieuwe tijd’ met zo veel kennis, kunde en ‘begrip’… (NOT!)
Die ‘rode draad’ is juist nu weer helemaal actueel en ik zie daarin een noodzaak om ‘de andere kant van het gelijk’ aan de orde te stellen en bespreekbaar te maken.
Dat kan ik en daarin zie ik een (mogelijk) nieuwe uitdaging in mijn (langzaam uitdovende?) leven.

En ‘seks in real life’? Laat me niet lachen!
Wie iets beter heeft gelezen weet dat ik na mijn operatie in 2017 fysiek niet meer dezelfde ben als vroeger en zelfs als de laatste jaren voor de operatie, toen ik nog enkele ‘leuke feestjes’ durfde te bezoeken.
Dat is afgelopen en gelukkig heb ik ook geen cent te makken of ‘machtig netwerk’ zoals die gast Epstein bijvoorbeeld… Hoewel… Dan zou ik in de huidige tijd misschien ook een einde aan mijn leven moeten maken.
Als een oude(re), lelijke en fysiek beperkte armoedzaaier maak ik me geen enkele (domme) illusie meer. Die tijd heb ik echt gehad hoor!
Maar gelukkig blijven de (natuurlijke) gevoelens voor ware schoonheid wel aanwezig!
Natuurlijk geniet ik van alles wat moeder natuur rondom mij te bieden heeft en sluit ik mijn ogen niet voor alle prachtige bloemetjes, bijtjes en meisjes (a/l) die toevallig op mijn pad komen.
Dat is normaal en gezond. Wat ‘big brother’ iedereen ook probeert te indoctrineren.

Het wordt echt tijd voor (een hernieuwd) ‘masculinisme’!

Wordt vervolgd…

‘Drugs’

Met de aanhalingstekens geef ik het al aan: onder ‘drugs’ wil ik het hier nog even hebben over de ‘drogerende middelen’ die ook een ‘rood draadje’ vormden in mijn leven, vooral de laatste jaren.
In mijn geval dus alcohol.
Hier kan ik (nog steeds) kort in zijn:
Morgen is het precies 11 maanden dat ik helemaal zonder sterke drank ben.
Ik zeg expres niet ‘alcoholvrij’. Want ja: mijn biertje drink ik wel gewoon dagelijks.
Meestal zo eind van de middag (pakweg 5 uur) dan trek ik een blik van mijn huidige standaardmerk open. Niet omdat ik dan al urenlang ‘smacht’ naar alcohol maar gewoon omdat ik het lekker vind en ik er na de koffie (eentje na het opstaan), sap, melk, water en limonade zin in heb.
Ik eet en drink heel graag gevarieerd binnen de financiële grenzen die ik heb en dan ga ik me door niemand laten zeggen dat ik (voor mijn gezondheid…) beter uitsluitend water kan drinken.
Dat houd ik niet vol! Dan leef ik niet meer en kunnen ze me wat mij betreft beter direct opruimen…
Hier kan ik echt boos om worden!
Ja, ik drink dan tussen 5 uur ‘s middags en 11 uur ‘s avonds wel een halve liter bier! Wow!
Slecht he!??
En in het weekend vervang ik daarvan een deel door speciale biertjes die in de aanbieding waren, zoals Leffe, Grolsch (Kanon), Gulpener Gladiator, Duvel en vele andere biertjes van hogere gisting en met wat meer alcohol. Gewoon omdat het kan, lekker is en mijn lichaam hier geen merkbaar en meetbaar probleem mee heeft.
Dit lijkt me wel even heel iets anders dan die halve liter whisky die ik tot een jaar geleden vaak dagelijks dronk…
Interpreteer het zoals je wil maar ik zie mijn ‘drankzucht’ op deze manier niet als zijnde schadelijk voor mijn gezondheid en omgeving.

Morgen dus 11 maanden… En ik had al aangekondigd om mijn ‘tussenjaar’ te beëindigen als ik het volle jaar heb bereikt. Nog 1 maand geduld dus. 😉

ook wordt vervolgd…

Rock’n’roll?

Nou… Ik ben nooit zo’n ‘rocker’ geweest… 😛
Maar als ik hiermee mijn liefde voor de muziek bedoel:
“Music was my first love. And it will be my last.”
Jaren geleden heb ik dat vaak gezegd tijdens mijn radioprogramma’s en ook John Miles heb ik daarin regelmatig gedraaid.
Maar eerlijk gezegd… Sinds ik dus geen radioprogramma’s meer maak, is ook de frequentie dat ik veel naar (nieuwe) muziek luister bekoeld.
Eigenlijk ben ik de laatste periode meer van… de stilte gaan houden!
Sinds ik mijn gedachten (eindelijk) wat beter op orde heb, ben ik daar heel graag mee samen!
Natuurlijk stromen die voortdurend vol, ook door invloeden van buitenaf (krant, media), maar meestal voel ik me hier prettig mee en heb ik gewoon geen zin dit te doorbreken met enige muziek.
Dat stoort me dan zelfs soms!
Natuurlijk heb ik af en toe nog steeds zin om bepaalde bekende nummers te draaien of hoor ik toevallig weer eens wat nieuws wat ik via mijn kinderen gelinkt krijg, of wat ik langs zie komen in Facebook of Twitter.

Radio luisteren heb ik eigenlijk nooit meer van gehouden, sinds ik het zelf ben gaan maken…
Ik weet nog dat collega radiomakers het vroeger al niet leuk vonden dat ik mijn mond vol had van radio en nooit eens naar hen luisterde… Dat heb ik altijd gehad.
Sinds Radio Veronica (de zeezender) en de hitparade-programma’s daarna (die ik luisterde om de nieuwe hits op te nemen) heb ik eigenlijk nooit meer graag naar de radio geluisterd.
Dat is natuurlijk nog steeds zo.
Als ik wat wil luisteren, draai ik het zelf.
Maar nog liever deed ik dat jaren met een doel: zelf radio maken. Dat dan weer wel…
Af en toe… mis ik dat nog wel.
Toch was dat op een of andere manier een uitlaatklep… Om op een muzikale manier mijn ‘boodschappen’ te laten horen. Een soort ventilatie van mijn gevoelens door middel van de muziek die ik draaide…
Maar afgezien van de realiteit dat radio al lang niet meer zo’n belangrijke plaats heeft in de media; de moeite die het me nu zou kosten en ook het geld… Dat kan ik gewoon niet meer opbrengen.
Hoewel in dat kleine kamertje boven nog steeds de spullen hangen en computer staat van mijn ‘Fata Morgana Internetradio’, ben ik overtuigd dat dit niets meer is dan een mooie herinnering.

Wat ik nu nog versta onder ‘rock’n’roll’ zou ik kunnen omschrijven als mijn komende ‘kruistocht als toetsenbordridder’ om mijn (geschreven) idealen kracht bij te gaan zetten.
Wat ik al heb geschreven in mijn eerdere artikel ‘Waarom’ en alles waarvoor ik nog zou willen ‘strijden’ zowel in de virtuele media als ‘in real life’ (!), dat zou ik mijn ‘Sex, drugs en rock’n’roll’ kunnen noemen.
Want mijn ‘pen’ en tong blijven scherper dan elk zwaard!
Met mijn hernieuwde en hervonden idealisme heb ik nog genoeg mogelijkheden om het Avontuur weer aan te gaan.

Mijn Status Quo lijkt dus misschien wat ‘ingeslapen’. Maar niets is wat het lijkt. 😉

Jaja… wordt vervolgd…

 

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk, Seksualiteit met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie