LHBTI…+QAPS+++ Canal (+Pedo?) Pride 2019

Het was weer zover, zaterdag 27 juli 2019, de ‘beruchte’ tegenwoordig genoemde ‘Canal Parade Amsterdam’.
Afgeleid van ‘Canal Pride’ en daarvoor weer van de misschien bekendere term ‘Gay Pride’.
Maar dat is de laatste periode dus allemaal (terecht) breder getrokken en onder de zogenaamde ‘LHBT+’-terminologie zouden nu alle (biologisch ‘natuurlijke’) seksuele geaardheden moeten vallen. Onder het mom van “Alle mensen zijn gelijk, ongeacht hun seksuele voorkeur.”

Hier zou ik natuurlijk ook achter moeten staan.
In mijn laatste forse artikel ‘Anders – Wat is dat?’ ben ik uitvoerig ingegaan op ‘andersdenkenden’ en ‘andersvoelenden’ en heb ik proberen uit te leggen dat er zoveel varianten in ‘anders voelen’ bestaan dat vrijwel elk mens wel ‘anders’ genoemd zou kunnen worden…
In ieder geval ben ook ik tegen elke vorm van discriminatie van bevolkingsgroepen (en individuen) die ‘anders’ zijn, ook in hun seksuele gevoelens.
Met de uitgebreide ‘regenboogvlag’ proberen de wereldwijde ‘Pride-organisaties’ zich sterk te maken voor de nog lang niet geaccepteerde diversiteit van seksuele voorkeuren.
‘L’esbiennes, ‘H’omoseksuelen (gays; de mannen), ‘B’iseksuelen, ‘T’ransgenders, ‘I’nterseksuelen en dan de ‘Q’ueers, ‘A’seksuelen, ‘P’anseksuelen en jawel… de ‘S’traights (hetero’s, medestanders…) mogen ook meestrijden: de Pride/Parade is voor iedereen die strijdt voor algehele tolerantie en respect voor de medemens, hoe ‘anders’ die ook is.
Hoera! Alle lof voor… ???

Wie mij nu een beetje kent of een aantal artikelen heeft gelezen, weet dat ik echter nooit zo’n ‘fan’ ben geweest van de ‘prides’. Zeker niet van de ‘Canal Pride’ zoals die al jaren nu in Amsterdam wordt gehouden.
In mijn ogen was dit altijd een zwaar overtrokken en provocatieve show van extravagante ‘Gays’ en ‘Drag Queens’ om even publiekelijk in carnavaleske sfeer los te kunnen gaan.
Liefst zo extreem mogelijk…
Naar mijn mening zat de ‘gewone’ homoseksuele man die (soms) nog moeite had om ‘uit de kast’ te komen helemaal niet te wachten op zoveel overdreven provocatie. Die wil daar gewoon niet bij horen. Dat is alleen voor van die ‘Gore’ schreeuwlelijken.
Inmiddels is dat beeld dan wel een beetje bijgesteld en zelfs (‘straight’) politici varen mee in bootjes maar ook vele (grotere) bedrijven die naast het uiten van hun solidariteit natuurlijk reclame willen maken… De ‘Pride’ is zowat een nationale ‘feestdag’ geworden voor iedereen die maar van de daken wil schreeuwen dat die zo tolerant is.
Maar is dat zo en hoeveel van de deelnemers voelen zich echt zo solidair en tolerant?

#PedoPride

Kom ik nu weer met mijn ‘stokpaardje’?
In mijn genoemde artikel ‘Anders…’ ga ik er natuurlijk ook weer even expliciet op in: de mogelijke seksuele voorkeur van volwassenen voor minderjarigen.
Maar nu ontstond er rond de ‘Canal Pride’ een opmerkelijke ophef omdat zich een deelnemer aan de ‘Pride’ had gemeld die zei te komen namens het #Kinderbevrijdingsfront. Zijn motivatie:
“Kinderen en jongeren, en degene die hen lief hebben: Nepiofielen, pedofielen, hebefielen en efebofielen, dienen onderdeel te zijn van Pride en welkom te zijn binnen de gemeenschap.”
Hij zou al contact hebben gehad met de Gemeente Amsterdam om te mogen ‘flyeren’ en daartegen zag men wettelijk geen bezwaren op dat moment.
Berichten rondom deze actie zag ik uiteraard via Twitter langskomen, aangezien ik toch ook meerdere mensen volg die te maken hebben met seksualiteit.
Wat ik daardoor ook als reacties zag op zijn berichten… laat zich raden.
De hoop dat hij ‘per ongeluk’ in de gracht zou vallen en verdrinken was nog een van de meest humane tweets.
Ik dacht in ieder geval – toen ik dit initiatief ontdekte – “OEH! Die durft!”
Uiteraard is zijn actie in het Amsterdamse Vondelpark vrijwel in de kiem gesmoord toen omstanders hem ontdekten en zijn veiligheid in gevaar kwam. Hij werd dus al snel ‘opgepakt’ en zijn flyers werden even in beslag genomen. Omdat hij dus feitelijk geen overtreding had begaan en het alleen was om verdere onrust te voorkomen en zijn veiligheid niet in gevaar te brengen, mocht hij snel weer gaan en zijn spulletjes gewoon meenemen.
Inmiddels lijkt de identiteit van de actievoerder al wel bekend te zijn en (uiteraard) op Twitter te zijn verspreid…
Ik ben nu erg benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren rond deze persoon…
Maar ik vrees het ergste.

De #PedoPride flyers

Toch had hij in mijn optiek natuurlijk het grootste recht om daar te zijn en deel te nemen aan de ‘Pride’. Want pedofilie is ook gewoon een seksuele geaardheid, waarover te veel vooroordelen en stigma’s bestaan. Begrip en tolerantie voor de niet praktiserende pedofiel zou daarom ook gewoon in het lijstje van ‘LHBT’ moeten komen.
Daar heb ik het ook al een keer over gehad.
Het grote probleem in deze tijd is echter dat dit nu absoluut niet ontvankelijk is bij het publiek.
De polarisatie is op dit gebied zo sterk dat elke actie (zelfs je mening geven…) al aanleiding kan zijn voor een mogelijke lynchpartij…
Het zal me niet verbazen als dit een keer gaat gebeuren met mensen zoals deze, die toch hun nek uitsteken voor hun ‘goede’ zaak.
Want dat het op zich… een goede zaak was waarvoor hij leek te strijden, op een dag dat het juist over dit onderwerp gaat, is gewoon een feit.

Laat ik voorop stellen dat ik de actievoerder niet ken.
Inmiddels heb ik me (tijdens het schrijven van dit artikel) een beetje ingelezen via internet.
Zijn oorspronkelijke Twitter-account ‘@pedopride2019’ bestaat al niet meer.
Misschien omdat het evenement waarvoor dit was bedoeld al weer voorbij is maar mogelijk ook omdat hij na aangifte bij Twitter daar al geblokkeerd is…
En de bekende bloederige en moorddadige shit die er daar over hem heen is gegooid was ook niet erg bevorderend voor enige serieuze dialoog…
Over hem heb ik echter ook na links en rechts klikken meer gelezen, waaronder een interview wat hij eerder dit jaar heeft gehad met een andere bekende op het ‘pedofielen-front’: Marthijn Uittenbogaard: ‘Community Interviews 2: Kinderbevrijdingsfront or ‘N’
De interviewer is bekend van het omstreden clubje ‘Martijn’, wat in 2014 verboden is.
Ik ga er op deze plek nu even niet verder op in, maar daar zou ik ook al heel veel over kunnen schrijven…
Het lijkt me in ieder geval wel duidelijk dat de initiatiefnemer van het ‘kinderbevrijdingsfront’ uit dezelfde hoek komt als de ‘activist’ Uittenbogaard.
Het zijn meestal eenlingen die verwoed pogingen (blijven) doen om de betonnen muren van de verankerde moraal af te breken.
Omdat deze mannen zelf tot de categorie ‘pedofielen’ behoren, zijn ze voor eventuele omstanders bij voorbaat kansloos in hun pogingen tot dialoog.
Zelfs binnen hun doelgroep zijn ze vaak omstreden omdat ze te ver gaan in hun geuite opvattingen.
Omdat het olie op het altijd brandende vuur van de haat is.
In de belevingswereld van de meeste mensen is het gewoon duidelijk:
Elke pedofiel is een kinderverkrachter en -moordenaar.
Of toch in ieder geval een ‘tikkende tijdbom’ die onverwacht af kan gaan.
Waar de meeste wetenschappers en ook best wel veel gezond denkende mensen nu wel overtuigd zijn dat pedofilie ook ‘maar’ een seksuele geaardheid is, die op zich niet strafbaar is, kunnen zij de grote meerderheid van mensen met onbegrip en een geworteld stigma niet overtuigen.
Als Goedele Liekens netjes verklaart:
“Pedofielen worden niet altijd pedoseksueel, dus we moeten er meer over praten en mogen we hen niet meteen veroordelen. Door te praten, is het makkelijker om hun gevoelens te accepteren en er iets aan te doen. Pedofilie is namelijk een geaardheid.”
Dan nog veegt de massa dit van tafel en komt het niet aan.
In tegendeel: de ‘haters’ hitsen elkaar via de media zo sterk op en weten zich zo gesteund door medestanders, dat elke poging tot nuancering op zich al aanleiding is tot haatzaaierij.
Dat heb ik enkele jaren geleden dus ook mogen ondervinden… 😛

Homoseksualiteit en jongeren

Bovengenoemde actievoerder van het ‘kinderbevrijdingsfront’ had zich voor de ‘Pride’ ook nog gewend tot het ‘COC’ om daarvan mogelijk steun te krijgen in zijn actie.
Het COC staat natuurlijk bekend om de jarenlange hulp aan, voorlichting over en strijd voor gelijkwaardigheid voor homoseksuelen in ons land.
Het is van oorsprong zelfs de oudste nog bestaande ‘lhbti-emancipatievereniging’ ter wereld! (zie Wiki).
Met de tegenwoordig bereikte doelen heeft de vereniging haar doelstelling in 2017 aangepast:
“Het streven naar een diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.”
Klinkt goed! Dan zou je toch denken dat ‘pedofilie’ als ‘genderidentiteit’ hier ook prima in past.
Misschien is dit wel de laatste bevolkingsgroep die naast alle overige genderidentiteiten nog de grootste problemen ervaart om zich ten volste te kunnen ontwikkelen, ongeacht…
Maar dit blijkt een brug te ver voor het COC. Ze willen niets te maken hebben met een “criminele organisatie”, zo stond in een bericht op Twitter van de ‘#pedopride-club’.

Ook dit verbaast me natuurlijk niet echt.
Wel vind ik het voor een organisatie als het COC mensonterend en vooral hypocriet om het zo af te doen.
Van oudsher is het COC een club met in het begin voornamelijk mannen geweest.
Homoseksuele mannen leken eerder bereid tot actie dan de lesbische vrouwen.
Natuurlijk heeft het iets later opgekomen feminisme hier veel in veranderd.
Het staat me bij dat ook bekende mensen zoals de beroemde schrijver Gerard Reve in het begin betrokken zijn geweest bij de organisatie van het COC.
Gerard Reve was in zijn tijd bekend om zijn homofiele geaardheid met een voorliefde voor jonge jongens! Zijn partner Joop Schafthuizen werd begin deze eeuw nog verdacht van kindermisbruik en het bezit van kinderporno.
De scheidslijn bij homoseksuelen (vooral mannen?) op leeftijd lijkt moeilijk te trekken.
Vorig jaar nog schreef ik iets over de ‘homo-dating-app’ Grindr, vanwege geweld tegen zogenaamde pedo-homo’s. Recent las ik echter ook nog een artikel in de krant dat juist jongere homofielen (jongens rond de 14 jaar) bewust zoeken naar seks via dit soort kanalen.
Ook seks met ouderen…
Ze bieden zich dus juist aan en daardoor hoort niemand er van want er vond geen ‘misbruik’ plaats.
Dit ‘grensgebied’ van seksualiteit wordt door het COC natuurlijk wijselijk genegeerd…
Vandaar de hypocrisie.

Trots?

Het valt in deze tijd niet mee om ‘trots’ op jezelf te mogen zijn.
Alleen wanneer je binnen de hokjes van de (afgesproken) ethische moraal valt, word je zelfs geacht om trots op jezelf te zijn.
Wie dus ‘anders’ is… En zelfs in een hokje van ‘grensoverschrijdende seksuele gevoelens’ valt, dan mag je helemaal niet trots zijn. Liefst pleeg je dan zelfmoord als je je niet wilt laten genezen.
De geschiedenis herhaalt zich… Naar barbaars middeleeuws voorbeeld.
Daarom ben ik voorlopig niet trots op al die ‘geweldige’ ‘Pride’-vieringen.
Niets om trots op te zijn.
(Met alle respect voor de groeperingen die zich gelukkig wel gehoord voelen in de ‘Prides’.)

EDIT 31 juli 2019:
Pas vandaag kom ik er achter dat de ‘Canal Pride’ niet afgelopen zaterdag was maar pas aanstaande zaterdag 3 augustus wordt gehouden… Oeps…
De ‘flyer-actie’ stond daar dus los van, hoewel de initiatiefnemer wel hier deel van had willen uitmaken. Voor het verband van het verloop van dit artikel maakt het verder niet uit.
Excuses voor de verwarring. ?

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op LHBTI…+QAPS+++ Canal (+Pedo?) Pride 2019

  1. Pingback: Pride 2022 – LHBTQIAP+++??? | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie