Generation Fear – De angstgeneratie

In mijn artikelen over seksualiteit schrijf ik regelmatig over de ‘zin’ maar voornamelijk helaas ook ‘onzin’ van de ontstane ‘#metoo’ hype in de wereld.
Natuurlijk… als man zijnde.
Lees ze maar eens na:
‘IKOOK’, ‘IKOOK – vervolg’, ‘Seksualiteit – Het nieuwe terrorisme?’ (2 delen), ‘Vieze oude mannen versus #MeToo’, etc. etc.
In het menu ‘Seksualiteit’ is alles te vinden.
Maar ja… Dat schrijft dus een ‘vieze oude man’ afkomstig uit de generatie die opgroeide met slogans als ‘vrijheid blijheid’, ‘vrije liefde, vrije seks’ en ‘make love, not war’.
Ik stam uit een tijd waarin de ‘flower power’ gepropageerd werd.
Een generatie waarin angst voor seks en seksueel misbruik nog niet overheerste.
Met de bekendheid van de ‘nieuwe’ ziekte ‘aids’ en de opkomst van de ‘sociale media’ waarin iedereen over iedereen mag oordelen en veroordelen is alles helemaal veranderd.
Mijn generatie is echter nog niet uitgestorven!
Wat tegenwoordig regelmatig tot conflicten leidt tussen de nieuwe (jongere) generatie die de oudere generatie ‘vrijdenkers’ bekritiseert en zelfs veroordeelt als ouderwetse en achterhaalde ‘neanderthalers’. De ‘vieze oude man’ moet zijn bek houden.
Mannen als Johan Derksen, Nico Oudshoorn, Barry Hay, Donald Trump, Woody Allen en vele vele andere ‘oude mannen’ die vaak verguisd en veroordeeld worden voor hun stompzinnige uitspraken over vrouwen en seks.
(Waarvan de uitspraken overigens ook vaak best wel stompzinnig zijn…)
Maar ook jongere mannen die alles in een ‘breder’ verband durven trekken en niet alle mannen seksistisch negatief proberen te beoordelen worden bekritiseerd.
Zelf zal ik daar ook wel tussen laveren in velerlei opzicht.
Dat oordelen (en dus zelfs echt keihard veroordelen) veroorzaakt angst.
Angst bij alle mannen (oude maar dus ook jonge) om open, eerlijk en spontaan te zijn in hun benaderen van vrouwen. Voorzichtig en zelfs krampachtig in de (seksuele) omgang.
Dat is ook een resultaat van de #metoo-gerelateerde acties.
Het gevolg van de nieuwe ‘female power’.
Omdat veel nieuwe omgangsregels die in meerdere westerse landen zijn gemaakt om misstanden aan te pakken door sommige vrouwen ook handig worden… misbruikt!
Exact dit zeg ik altijd als ik het over het ‘oordelen’ en ‘veroordelen’ heb.
Kijk uit dat het niet doorslaat naar de andere kant!
Niet elke man die naar een mooie (jonge) vrouw kijkt is een potentiële aanrander!
Niet elke aanraking van een man is een aanranding!
Niet elke (domme) poging tot verleiding is seksuele intimidatie met het doel een vrouw te gaan verkrachten!
Maar de (nieuwe) gecreëerde angst leidt er wel toe dat veel mannen in het geheel geen pogingen meer durven doen vrouwen te verleiden.
Is dat wat de nieuwe generatie vrouwen wil?
Geen (ouderwetse?) verleiders meer?
Een hele nieuwe generatie mannen zonder erotisch geladen spanningen?

Gelukkig zijn er toch echt nog steeds jonge vrouwen – van de huidige generatie dus! – die dit heel anders zien.
Een van die geweldige mooie sexy jonge vrouwen is Katya Clover.
Niet toevallig volg ik deze mooie jongedame al enige jaren in de diverse media.
Als liefhebber van mooie (jonge) naaktmodellen die ook wel wat verder gaan in de erotiek is zij een van mijn grootste favorieten.
Op de ‘normale’ Wikipedia zal je ze (nog) niet zo snel terugvinden omdat haar grootste bekendheid wordt gerelateerd aan de porno-industrie. Tja… En dat is nog steeds een taboe natuurlijk…
Terwijl ze ook voor heel veel ‘nette’ sexy en naaktopnamen heeft geposeerd zoals bijvoorbeeld voor de Playboy. Ze gaat alleen ook snel veel verder in de erotiek en daarin heeft ze dan ook haar grootste successen behaald en is ze wereldberoemd geworden.

Misschien wordt haar geloofwaardigheid dan ook betwijfeld als ze zich nu dan uitspreekt over die angst in deze generatie?
Zal men haar ‘essay’ bij de ‘naaktproducent’ DROYC (‘DRop Off Your Clothes’) niet serieus nemen maar in de lijn der verwachtingen omdat het nu eenmaal haar ‘core business’ is die misschien lijdt onder de nieuwe (#metoo-) generatie? Waarin de exploitatie van de vrouw voor commerciële seks wordt bestreden? Omdat het (alle) vrouwen tot ‘slachtoffer’ maakt van op (seksuele) macht beluste mannen?
Of zou ze misschien wel eens serieus kunnen zijn in haar geuite angst dat de macht doorslaat naar mannenhaters en er van de beoogde gelijkheid in het feminisme juist geen sprake meer is?
Ik neem het – als ‘vieze oude’ man – in ieder geval wel serieus en beschouw dit als een roep vanuit de andere kant: die van vrouwen die zichzelf juist wel graag bloot geven (letterlijk!) en genieten van hun sexy uitstraling en seksuele overwicht op mannen. Op een gezonde manier!
En natuurlijk ook simpelweg… om daar (financieel) succes mee te behalen.
Omdat zeker zij dat kan als een van de besten.
Daar is niets mis mee! Daarin schuilt geenszins de uitnodiging aan mannen om zich aan haar (of andere sexy vrouwen) te moeten vergrijpen. Daarin moeten (veel) mannen inderdaad nog veel leren. Dat is de ware les die we allemaal kunnen leren van het feminisme en masculinisme, wat elkaar in evenwicht zou moeten houden om ware gelijkwaardigheid te bereiken.
En daarover zal #IKOOK nog zeker wel meer gaan schrijven!
Het artikel van Katya Clover geeft hier voor mij alvast voldoende inspiratie voor om daar nu echt eens mee verder te gaan.
Verplicht leesvoer:
‘Generation Fear’

Katya Clover – Generation Fear

Katya Clover op Pornhub
Katya Clover op Instagram

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie