Restflits donderdag 20 juni – Nieuw op deze blogsite

Zojuist heb ik prominent bovenaan deze blogsite even een ‘mini-Restflits’ en een nieuwe ‘poll’ geplaatst, met daarbij de belofte om later wat uitleg te geven.
Dat doe ik dan nu in deze wat uitgebreidere ‘Restflits’.
Want na een beetje wikken en wegen denk ik dat het tijd is voor wat vernieuwing.

Restflits bovenaan de blogsite

Misschien is het enkele bezoekers opgevallen dat ik aan de rechterkant van de site al af en toe korte uitspraken plaatste onder de kop ‘Restflits!‘.
Dat kon overal over gaan maar was meestal bedoeld om even een korte uitroep te doen over mijn gedachten of een aankondiging van iets wat (binnenkort) komt.
Een soort ‘shout-out’ dus.
Daarbij was dit dan ook nog eens af en toe in een semi-transparant balkje te zien onderaan de site. Om nog wat meer op te vallen.
Leuk!
Als het je überhaupt ooit is opgevallen…
En dat betwijfel ik.
Om een paar redenen.

Allereerst liep en loopt het niet storm op deze site…
(De ‘#hype’ rond het overlijden van Noa Pothoven is al weer een poosje ‘afgekoeld’…)
En omdat die Restflits-uitroepen slechts korte tijd bleven staan (want beperkt actueel dus langer was onnodig) is de kans groot dat je ze net mist.
Maar mogelijk mis je ze altijd omdat… je toevallig altijd ‘even’ een kort bezoekje brengt aan deze site via… je smartphone!
En dan is de weergave van deze site beperkt tot de vastgezette en meest recente artikelen.
Het rechter gedeelte van de site zie je dan in zijn geheel niet, tenzij je onderaan klikt op het balkje met “Volledige site bekijken”. Dan zie je wel alles maar vrij klein en moet je altijd ‘inzoomen’ anders is het echt allemaal onleesbaar.
Als ik die ‘shout-out’ dus wel heel graag wil laten lezen, dan moet dat nog prominenter in beeld komen.
Daarom heb ik bedacht dit voortaan ‘vast’ te zetten bovenaan de site, net zoals dit altijd al zo bestaat voor de twee ‘Citaten’.
Omdat deze (actuele dus tijdelijke) ‘Restflits!‘ niet altijd nodig is en ook niet permanent moet blijven staan, zal ik dit bovenaan laten staan zolang ik het zelf nodig acht.

Hoe de bezoekers deze ‘Restflits’ maar eigenlijk de hele site bekijken is dus de volgende vraag en daarom heb ik die gesteld in de nieuwe:

Poll

Begin dit jaar heb ik aangegeven dat ik het hele ‘Poll-systeem’ had verwijderd na de ‘verhuizing’ van deze blogsite van de (gratis) WordPress-omgeving naar mijn volledig eigen domeinsite. Vooral omdat geen ‘hond’ eigenlijk ooit de eerder geplaatste polls had ingevuld… En omdat ik eigenlijk niet vaak de mening van de lezers nodig heb…
Ik schrijf toch voornamelijk wat ik zelf wil. Dus tja… 😉
Maar met het verstrijken van de tijd, verandert mogelijk ook het gedrag van de meeste bezoekers…

Onlangs kwam het begrip ‘computer’ weer eens ter sprake toen ik met mijn kinderen zat te praten. Wij zijn alle 3 echt ‘computermensen’… Zonder PC of laptop zouden wij eigenlijk niet kunnen!
Maar hoeveel mensen zijn er tegenwoordig niet die helemaal geen computer meer in huis hebben en alles online alleen nog maar met de ‘smartphone’ of ‘tablet’ doen?
De meeste online activiteiten vinden volgens mij tegenwoordig vooral via de telefoons plaats… Dus ‘apps’, sociale media en blogs… Via de computer lijkt dit eerder minder dan meer te worden.

Oeps! Dacht ik dus als verstokte computeraar… 🙁
Misschien loop ik zodoende wel heel veel lezers mis omdat die deze blogsite primair bezoeken met hun telefoon om dan heel veel (actuele) informatie niet direct te kunnen zien. Want te klein of te onopvallend aan de niet zichtbare rechterkant…
Misschien moet ik eigenlijk wel meer aandacht besteden aan de bovenkant van de site…
Waar na de vaste ‘banner’, de 2 Citaten en het al eeuwen ongewijzigde ‘Welkom…’ dan pas echt begint…
Veel te laat voor de ‘snelle’ bezoeker misschien?
Daarom heb ik er dan toch maar weer een Poll voor gemaakt om te proberen duidelijk te krijgen hoe (de meeste van) mijn bezoekers deze blogsite eigenlijk bekijken.

Omdat dit nu even belangrijk is voordat ik andere (grotere) aanpassingen ga doen, laat ik dit voorlopig staan bovenaan de site.
Als dit te lang duurt, maak ik dit bericht dan misschien wel los van de bovenkant.
Dan blijft deze poll nog wel zichtbaar aan de rechterkant, waar ik die toch ook heb geplaatst.
Als ik voldoende respons heb om een beetje een beeld te krijgen van de verdeling tussen ‘computernerds’ en ‘smartphonezombies’ (…) dan zal ik eens kijken of en hoe ik deze site verder ga veranderen om de leesbaarheid mogelijk te verbeteren.
Ideeën daarover zijn natuurlijk altijd welkom!
Reageer dan even op dit bericht; in deze blog of via de sociale media waarop dit bericht ook wordt gelinkt. Ook wanneer je gewoon helemaal tevreden bent met hoe je deze site kunt bekijken hoor ik dat natuurlijk altijd graag.  😇😎 😉

Wat nog Rest

In mijn laatste artikelen heb ik een beetje door laten schemeren dat ik werk aan diverse nieuwe stukken.
Artikelen over ‘masculinisme’, mijn gewenste rol als ‘ervaringsdeskundige’, meer (relativerende) artikelen over seksualiteit maar ook (veel) meer ‘inkijkjes’ over mensen van ‘divers pluimage’ die ik volg via de diverse (sociale) media.
Ik heb eigenlijk een vracht aan ideeën en ingevingen in mijn ‘kladblokje’ staan maar de laatste tijd ontbreekt het me meestal aan genoeg (innerlijke) rust en ‘schrijversinspiratie’.
Dat lijkt nu erg jammer maar aan de andere kant is het ook niet zo belangrijk.
Wat ik namelijk echt een keer kwijt wil dat schrijf ik dan wel.
En “wat in het vat zit, verzuurt niet”.
En… Soms komen er in deze periode eindelijk weer eens mooie zomerdagen en misschien zelfs -weken en dan zit ik vermoedelijk liever in de tuin dan achter de computer. 😉
Of ik heb het gewoon te warm en helemaal geen zin om te schrijven.
Of…
… ik denk helemaal niks dus ik heb ook niks om over te schrijven. Hahaha!
Dan denk ik wel altijd:
“Dat zien we morgen dan wel weer.”

Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie