Fata Morgana en Seks

Huh? Wat hebben ‘Fata Morgana’ en ‘Seks’ met elkaar te maken?
Wordt dit weer zo’n tragikomische en cultuurfilosofische babbel over het onbereikbare ideaal van bevredigende seks in het leven?
Hee… Dat zou best eens een goed artikel kunnen worden…
Maar nee; dit artikel gaat (helaas) alleen maar over de twee menu-keuzes die je kunt zien bovenaan deze blogsite: ‘Seksualiteit’ en ‘Fata Morgana Internetradio’.
Omdat het vermoedelijk niemand nog is opgevallen dat hier iets ‘nieuws’ staat.
Reden voor wat uitleg.

Fata Morgana Internetradio

Deze menu-keuze is natuurlijk niet nieuw. Eigenlijk staat die er al sinds het bestaan van deze blog. Omdat ‘Fata Morgana Internetradio’ al vanaf 2006 actief was.
De blogsite ‘De Rest van het Avontuur’ bestaat in deze vorm pas vanaf 2015.
Daarvoor had ik diverse websites en voor Fata Morgana zelfs een aparte.
Maar zoals je in mijn laatste artikel hebt kunnen lezen – ‘Weblog versus website’ – heb ik op een bepaald moment alles een beetje gereduceerd tot een ‘simpele’ en ‘gratis’ blog.
De menukeuze voor Fata Morgana bevatte slechts een paar pagina’s met voorheen de programmering en een stukje ‘historie’.
Juist dat laatste onderdeel – ‘Historie’ – kwam er wat bekaaid af.
Terwijl het nu allemaal sinds eind 2017 alleen nog maar ‘historie’ is na het beëindigen van mijn ‘radioactiviteiten’.
Toen ik toch bezig was met het invullen van de nieuwe menukeuze ‘Seksualiteit’, besloot ik om ook deze informatie wat ‘af te stoffen’, verbeteren waar nodig en vooral: uitbreiden van de eerst karige informatie over mijn radio-historie.
Afgelopen dagen heb ik alle omschrijvingen en informatie van de radiostations waar ik bij betrokken was daarom wat aangevuld.
Met tekst maar ook… met enkele foto’s waarop ik actief was als interviewer voor Radio Starlight in de jaren ’80!
Helaas heb ik verder nog weinig kunnen vinden wat de voor mij geweldige periode verder kan illustreren. Want veel (nieuwe) lezers kunnen zich er misschien moeilijk een voorstelling van maken wat het voor mij heeft betekend. Daar kan ik boekdelen over schrijven maar soms zeggen een paar leuke foto’s meer dan hele lappen tekst.
Uit de jaren voor mijn relatie begon (zo rond 1990) heb ik echter bijna alles weggegooid of het is verloren gegaan.
Misschien is het niet levensbelangrijk (want de mooie herinneringen blijven!) maar toch jammer dat ik het nu niet meer kan delen met mijn nieuwe ‘vrienden’.
Lees en kijk dus gerust onder de menu-keuze ‘Fata Morgana Internetradio’.
Hieronder een van de foto’s:

Lee Towers

John interviewt Lee Towers

Seksualiteit

In het artikel ‘Weblog versus website’ gaf ik aan dat ik graag verder wil gaan met een ‘rode draad’ in mijn leven waar ik pas recent meer openheid aan heb gegeven: ‘seksualiteit’.
De verzamelnaam voor alles wat met seks te maken heeft.
Omdat dit onderwerp me al zo’n beetje heeft geboeid vanaf mijn jonge puberteit en nooit heeft losgelaten.
In deze blog heb ik al diverse artikelen geschreven waarin ik mijn gevoelens en meningen niet (meer) onder stoelen of banken steek.
Het zijn vaak vrij forse artikelen omdat ik nu eenmaal zo denk. En in deze weblog schrijf ik alles wat ik denk, voel en wat me dus bezig houdt. Hoewel sommigen dit misschien ‘langdradig’ vinden en moeilijk leesbaar… Ik kan het moeilijk anders.
Dan zou ik moeten gaan inkorten en schrijf ik met gaten in mijn gedachten waardoor het verband (mijn logica) weg is. Dit kan ik niet en dat wil ik ook niet.
Wie geïnteresseerd is in de materie (seksualiteit in dit geval) zal er dus doorheen moeten worstelen om mijn gedachten en gevoelens te begrijpen.
Dit is wel degelijk belangrijk!
Omdat ik nu heel zeker weet dat er veel meer mensen rondlopen met gedachten en gevoelens die zij niet durven uitspreken of opschrijven.
Het onderwerp is daarvoor te persoonlijk. En ook vaak te moeilijk!
Ik heb zelf ook bijna mijn hele (bewuste) leven rondgelopen met onbegrip!
Waarom denk ik ‘zus’… Waarom denk ik ‘zo’… Waarom heb ik dit soort gevoelens!
De nieuwe openheid waartoe ik vorig jaar heb besloten mezelf te gunnen, was voor mij een openbaring. Door openlijk (in de kringen van de cursussen van ‘Vivenz’) over mijn ‘rode draden’ te spreken en schrijven, kon ik er afstand van nemen. Ze bekijken door andere ogen. En ze… begrijpen!
Ik was enkele jaren geleden al begonnen met artikelen over seksualiteit maar het laatste jaar was cruciaal omdat ik na erover ook gesproken te hebben zeker wist dat ik op de goede weg was.
Op deze nieuwe ingeslagen weg wil ik op een of andere manier doorgaan.
In welke vorm is nog niet zeker.
Maar ik wil in ieder geval beginnen om geïnteresseerden in seksualiteit en alle (maatschappelijke) problemen daar omheen te wijzen op mijn artikelen.
Omdat die enigszins ‘verloren’ raken in de chronologische volgorde van deze weblog, heb ik besloten om er een aparte menu-keuze voor te maken.
Wie daarop klikt ziet een lijst met alle artikelen die specifiek over ‘seksualiteit’ gaan.
De ‘Inleiding’ heb ik expres geschreven om het ‘hoe en waarom’ nog een keer uit te leggen.
De overige artikelen staan op volgorde van de (vermelde) publicatiedatum.
Nieuwe artikelen komen gewoon net als dit stukje op de bekende ‘tijdlijn’ van deze weblog te staan. Ik zal daarbij dan ook steeds weer de index aanpassen onder de menu-keuze ‘Seksualiteit’.
Veel succes met het lezen en als er vragen of opmerkingen zijn dan kan iedereen me bereiken op mijn mailadres (zie de ‘Contact’ pagina).

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Internetradio met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie