Restflits 11 januari 2019

Vandaag in de Restflits:
– Denken met hindernissen
– Het kan altijd nog erger
– #tagloos ten onder
– #SeksmetMEROL
– Wat nog Rest

Denken met hindernissen

De Restflits die ik eigenlijk helemaal niet wil schrijven…
Althans, niet vandaag!
Omdat ik wel een paar onderwerpen ‘op de plank had liggen’ maar omdat ik op dit moment andere plotseling opgekomen gedachten en (daardoor) nieuwe ideeën wilde gaan verwerken.
Ideeën die afgelopen woensdag zomaar opeens opborrelden en waar ik gisteren al een beetje mee aan de slag ben gegaan. Door er een primair ‘ideeën-lijstje’ van te maken.
En hoewel ik vanmorgen eigenlijk ook had ‘moeten’ gaan wandelen met mijn wekelijkse wandelgroepje, bedacht ik dat ik misschien beter ‘het ijzer kan smeden als het heet is’ en nu moet gaan doorpakken. Mijn ideeën verwoorden in een duidelijk omschreven plan.
Het is misschien een beetje overmoedig in dit stadium maar ik zou het bijna een ‘ondernemersplan’ willen noemen… Als ik het namelijk doorzet is het voor mij toch een flinke ‘onderneming’…
Daarom vond ik dit even belangrijker dan het uurtje wandelen met het overigens gezellige groepje mannetjes in het nu wat ‘grijze’ park.
Echter…
‘Het geheim van de verkeerde keuze (?)’ stak zijn kop weer op.
Hoewel ik redelijk vrolijk en met goede moed even na 10.00 uur was begonnen met enkele kernzinnen van mijn ‘plan’, werd dit al snel doorkruist door timmeren en boren bij mijn naaste buurman!
“Thank God it’s Friday!” moet de beste man hebben gedacht. Om eindelijk verder te gaan met klussen, met een heerlijk weekend voor de boeg om uit te kunnen lopen of eventueel uit te kunnen rusten van gedane harde arbeid…
Mijn gedachten waren toen even: “@%^&#$!”
(Ik laat de vertaling liever aan uw fantasie over…)
Maar goed…
Tegenwoordig heb ik gelukkig wat minder last van aanhoudende negatieve gedachten.
In plaats van direct naar mijn bekende ‘medicijn’ te grijpen (Nee nee! Nog steeds niet opnieuw in huis gehaald! Nog geen moment behoefte aan gehad!), heb ik dan maar weer wat ‘ophitsende’ muziek aan gezet (‘trance’ werkt in dit geval beter dan die beukende hamer of tergend snerpende boormachine…) en ben ik begonnen met… Jawel!
Dan toch maar die Restflits die ik eigenlijk helemaal niet wilde schrijven.
Zo heb elk nadeel ook weer z’n voordeel. 😉

Het kan altijd nog erger

Nog erger? Nog meer gebeurd vandaag?
Ha ha, nee; dit slaat niet op mijn ‘doorkruiste’ gedachten vanmorgen maar op mijn gevoel wat ik kreeg bij het volgen van de kranten en andere dagelijkse nieuwsberichten begin dit jaar al.
Waar ik in mijn ‘Nieuwjaarsoverdenking’ nog de ‘hoop op positieve veranderingen’ uitsprak, kreeg ik nu in amper een week tijd al weer vele berichten om m’n oren en op mijn netvlies over een ‘Nashvilleverklaring’, nog meer ‘misbruikzaken in het nieuws’ per dag dan voorheen, nog meer nieuws over nog ergere kutprogramma’s op televisie,
nog meer Ali B in DWDD, nog hogere vaste kosten voor elke (arme) Nederlander,
nog meer sportdrama – schaatsster Paulien van Deutekom overleden, shorttracker
Sjinkie Knegt uitgeschakeld door ernstig ongeluk met brandwonden, tennisster
Andy Murray moet loopbaan beëindigen door ernstige heupklachten, shorttrackster Suzanne Schulting doet het dit weekend met haar mooiste billen van Nederland in Dordrecht maar ik kan ze (de billen) niet zien… – en ‘last but not least’ de voorspellingen dat na 20 januari echt de ‘horrorwinter’ losbarst.
Kan het dus nog erger?
Ja het kan nog veel erger.
Mooi.
Daarom sla ik al die berichten lekker over en ga ik verder ‘tweeten’.
Zonder #tags…

#tagloos ten onder

Hoe goed zijn jullie met ‘tags’? Of beter volledig genaamd ‘hashtags’?
Of weet je nu niet eens waar ik het over heb?
Dat is op zich niet helemaal ondenkbaar omdat ik weet dat er af en toe ook wel wat oudere lezers zijn die mijn blog bezoeken. Maar zelfs bepaalde jongere mensen hebben zich bewust ‘afgesloten’ van al te veel onnodige prikkels door invloed van internet, smartphone en de bekende ‘apps’ voor de ‘sociale media’.
En zelfs gebruikers van die sociale media weten echt niet alle ‘ins en outs’ hoe ze die eigenlijk het beste moeten toepassen.
Die komen soms niet verder dan het lezen en schrijven van enkele berichtjes per maand.
Van en aan hun familie.
Dus misschien ten overvloede een korte ‘opfrisuitleg’:
Berichten verstuurd via de openbare sociale media (zoals Twitter, Facebook en Instagram) zouden door de ‘hele wereld’ gelezen kunnen worden als je de privacy-instellingen van het medium op ‘openbaar’ hebt staan. Wie berichten alleen wil uitwisselen met de eigen volgers of vriendengroepen, schermt die meestal af in de instellingen.
Maar vooral Twitter en Instagram worden nogal ‘wereldwijd’ toegepast en in principe zijn alle berichten zonder aangepaste instellingen door heel die ‘wereld’ te lezen.
Maar de kans dat jouw ‘belangrijke’ tweet door heel de wereld echt wordt gelezen is natuurlijk vrij klein als je beseft dat er dagelijks ongeveer 500 miljoen (500.000.000) berichten worden verstuurd… (Gemeten van Twitter in 2016)
Om de kans te vergroten dat jouw bericht over een bepaald onderwerp wel gelezen wordt door geïnteresseerde twitteraars, is de ‘hashtag’ uitgevonden.
Als je bijvoorbeeld iets heul interessants wilt delen over de ‘Brexit’ (de afscheiding van Groot Brittannië van de Europese Unie) dan voorzie je jouw bericht van de tag ‘#brexit’.
Een kernwoord of -zin, voorzien van het bekende teken ‘#’.
Zo kunnen twitteraars die berichten willen lezen over de Brexit zoeken op ‘#brexit’ en dan krijgen ze alle berichten te zien met die ‘tag’.
Zo dan… Opgefrist?
Ik heb het ‘kort’ gehouden want ik mag hopen dat de meeste lezers dit toch wel wisten… (???)
Nou…
Ik was tot voor kort dus ook zo’n ‘oude gebruiker’ die al jaren op de sociale media verkeert en nooit tags gebruikte… 😛
Jawel, ze bestaan dus echt!
Terwijl ik juist zo trots ben op mijn levensbelangrijke meningen in de ‘Wereld Wijde Woestijn’…
Jarenlang alle kansen gemist om hiermee wereldberoemd te worden.
Tja… So be it. Het zij zo.
#tagloos ten onder. 🙁

Maar… Vol goede moed wil ik ‘De Rest van mijn Avontuur’ niet afsluiten met uitsluitend verloren kansen.
In mijn ‘onderneming’ om het verschil te gaan maken met een nieuw positief geluid voor iedereen die het wil en kan horen, kan ik er niet meer om heen.
Om veel tot heden ongehoorde en ongelezen ‘Restverklaringen’ alsnog bekend te laten worden bij een zo groot mogelijk WereldWijd publiek, zal ik zo veel mogelijk belangrijke onderwerpen vanaf nu gaan voorzien van de nodige ‘tags’.
Zie het als het begin van de ‘#WindofChange’ die ik recent besprak.
#BTW, er is trouwens nog tijd om mee te doen aan de ‘#PollofChange’.
#DeRest zal niet #tagloos ten onder gaan!

#wordtvervolgd?

#SeksmetMEROL

Nu ik toch al zo lekker bezig ben met de #strategische #PRcampagne voor mijn nieuwe ‘onderneming in wording’, kan ik het beste snel inhaken op de laatste mediatrend: ‘#MEROL’.
Ofwel de van oorsprong Dordtse zangeres/actrice Merel Baldé, waar ik al eerder over schreef in de muziekspecial ‘Lekker met de meiden’.
Daarna heb ik het ook nog even gehad over haar ‘stemmingsvolle’ kerstliedje ‘Kerst met de fam’.
Laat onze Merel nu in twee afleveringen van ‘De Slimste Mens’ hebben meegedaan afgelopen woensdag en donderdag!
#MEROL is helemaal actueel! #MEROL is HOT! 😉
En dat weet ik zeker want na de eerste uitzending waar Merel in aanwezig was, werd mijn blog opeens vaker bezocht! En natuurlijk… Het artikel ‘Lekker met de meiden’ werd het meeste bekeken. Gisteren en vandaag opnieuw!
Hoe dat komt?
De zoekopdrachten ‘MEROL’ en ‘Lekker met de meiden’ zijn wel opvallend veel gebruikt in de afgelopen dagen… En zo komen ze uiteraard ook bij mijn artikel uit.
Wat inhoudelijk dan eigenlijk niet veel met MEROL zelf te maken heeft.
Ik gebruikte de titel van haar liedje ‘Lekker met de meiden’ echter toen al onbewust als ‘trekker’.
Toen wist ik nog niet eens van het kerstliedje af en van haar bijdrage aan ‘De Slimste…’!
Nu ik dit inmiddels dus wel weet en ik haar opvallende verschijning op die “2 geweldige dagen” natuurlijk gezien heb, kan ik er niet omheen:
Ik gebruik MEROL nogmaals om even handig te profiteren van de aandacht die zij heeft getrokken.
Niet in de minste plaats natuurlijk vanwege haar ruimhartige uitspraken over seks.
Ze werd dan ook niet voor niets bekend met haar eerste EP ‘Boter’ en in het bijzonder het liedje ‘Ik wil een kind van jou’ door de expliciet seksuele inhoud.
“Dat ze de teksten niet zo letterlijk bedoelde” zei ze in het programma.
Tja…
“Spijt me vol (of was het nuSpuit me vol”?)
Ik wil een kind van jou
Vul mijn leegtes op
Pomp me vol en doe het gauw”
Waarom zie ik dan overal tussen de reacties op haar sociale media (Instagram, YouTube) oproepen van hitsige mannetjes als “Ik wil wel!”, zelfs voorzien van heuse telefoonnummers?
Volgens mij kan ze op afroep zomaar een zaal mannen vullen die haar wel even ‘vol willen spuiten’…
Zwarte of witte baby’s… Ze kan er alle kanten mee op. 😉
En met haar ‘kuttekettinkje’ wat ze nog even duidelijk liet zien voor de camera van ‘De Slimste Mens’ lijken haar bedoelingen ondubbelzinnig.
Daarom lift ik wederom graag mee op haar rijzende ster in de media.
#SexSells! Ook handig in ‘#DeRest van het Avontuur’, waarin ‘#seksualiteit’ niet voor niets een belangrijke categorie is.

Merel toont haar kuttekettinkje bij ‘De Slimste Mens’

Wat nog #Rest

Het is gelukt! Gedurende de uren timmeren en boren van de buurman heb ik me ook dankzij ophitsende trancemuziek geweldig weten te vermaken met deze nieuwe ‘#Restflits’.
Je kan wel zeggen dat ik desondanks een onverwacht ‘bevredigende’ vrijdag heb gehad.
Ik weet niet zeker of MEROL alleen voor de climax heeft gezorgd…
Het was voor mij toch duidelijk de totale beleving.

Denk, dans, #tag en sjans (met MEROL) vol overgave en bezieling!

Tot de volgende #Restflits. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk, Seksualiteit met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Restflits 11 januari 2019

  1. Pingback: Hou je bek en bef me | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie