Man man man! *

* Disclaimer:

De inhoud van dit artikel, alsmede de titel hierboven, heeft geen enkele intentie tot belediging, discriminatie, racisme of andere vorm van minderwaardig oordeel.
Het gebruik van het woord ‘man’ is bedoeld als expressie van een algemene uitroep, zonder alle mogelijke andere vormen van expressieve uitroepen daarmee uit te willen sluiten.
Als alternatieve expressie zou evengoed het woord ‘vrouw’, ‘kind’, ‘jongen’, ‘meisje’, ‘dier’ of eventueel omschrijvingen van diverse ‘lhbt’-varianten gebruikt kunnen worden.
Met het gebruik van het woord ‘man’ is daarmee geen enkele andere variant bewust bedoeld uitgesloten.

Ras

Tevens impliceert het gebruik van het woord ‘man’ geen enkele vorm van ras.
‘Man’ kan derhalve als ‘zwart mens’ worden geïnterpreteerd maar evengoed als ‘blank’ of elke andere metaforisch gebruikte huidskleur.
Aangezien het woord ‘man’ niet geassocieerd is aan een personage, is het derhalve met geen enkel ras te verbinden.

Geloof

De uitroep ‘man’ heeft geen enkele associatie met enig geloof of een expressie van een religie.
Met het roepen van ‘Man man man’ kan derhalve evengoed gedacht worden aan een christelijke ‘man’ maar ook een boeddhistische, hindoeïstische, Joodse, islamitische, Taoïstische of zelfs atheïstische betekenis hebben.
Echter wordt met de uitroep ‘man’ geen personage bedoeld maar is het slechts de uiting van een later omschreven mening en gevoel.
Dit heeft derhalve dan ook geen betrekking op enig geloof, een religie of ongeacht welke levensovertuiging.

Sekse

Hoewel het woord ‘man’ over het algemeen verbonden wordt aan een menselijk persoon van het ‘mannelijke geslacht’, heeft het in dit verband niet deze betekenis.
In het kader van dit blogartikel met het woord ‘man’ in de titel, is elke personificatie onbedoeld.
Het geeft slechts uiting aan een bepaald gevoel waarbij het onzijdige gebruik van ‘man’ derhalve geen seksueel verband heeft.
Er had evengoed misschien het woord ‘vrouw’ gebruikt kunnen worden, of ‘kind’, ‘hond’, ‘kat’, ‘kut’, ‘lul’, ‘God’, ‘Allah’, ‘fuck’, ‘shit’, ‘paal’, ‘huis’, ‘boom’ of willekeurig welke kort en fel klinkende expressie die we zouden kunnen geven aan de mening en het gevoel die ermee uitgedrukt worden.
Echter is het woord ‘man’ (meestal herhaald geuit) het meest gebruikte woord in dit verband.
Er is dus geen enkele seksistische achtergrond bij het gebruik van het woord ‘man’.

LHBT

Ook heeft de inhoud van dit blogartikel en het gebruik van het woord ‘man’ geen enkel verband met welke seksuele geaardheid dan ook.
De uitroep ‘Man man man’ kan derhalve door iedereen met elke geaardheid worden gebruikt.
Zowel heteroseksuele, homoseksuele, biseksuele, transseksuele, pedoseksuele, panseksuele als aseksuele personen kunnen het woord ‘man’ in deze uitroep gebruiken waardoor absoluut niemand uitgesloten is dit artikel te lezen.

Contact

Mocht er sprake zijn van enige twijfel omtrent de bedoelingen van dit artikel en het gebruik van de uitroep ‘man man man’, dan verzoek ik iedereen met twijfels contact op te nemen.
Door middel van een goede mailwisseling kan ik dan alsnog uitleggen met welke intenties ik dit heb geschreven. Eventueel kan ik mijn telefoonnummer doorgeven zodat we het mondeling kunnen bespreken.
Ook is iedereen altijd welkom om de intenties met mij persoonlijk te bespreken.
Mijn deur staat altijd open voor een goede dialoog om eventuele misverstanden uit de wereld te helpen.
Bij grote twijfel en veel belangstellenden om hierover te discussiëren ben ik voornemens om een algemene bijeenkomst te organiseren waarin de materie gezamenlijk kan worden besproken.
Laat even weten (per mail) als hiervoor interesse bestaat, dan kan ik daarna bepalen hoe groot de ruimte moet zijn waarin deze bijeenkomst plaats zal vinden.

Neem in ieder geval altijd contact op als er twijfel bestaat.
Met dit artikel en met de uitroep ‘man man man’ heb ik nooit de bedoeling gehad om mensen te kwetsen, beledigen, discrimineren of anderszins negatief te bejegenen.
Ik hoop dat deze disclaimer hierin duidelijk is en niet tekort schiet.

Dan nu het feitelijke artikel:

 

Man man man!

Wat maken veel mensen zich tegenwoordig toch druk om de minste geringste en meest onbelangrijke dingen die er bestaan in de maatschappij en in het leven.

Man man man! ¹

Bronnen:

¹ : http://www.man-man-man.nl/
door: Alex Hillegom, Leeuwarden

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Man man man! *

 1. Anne schreef:

  x”D LOL

  Ik zie mezelf al bezig zijn met ‘disclaimen’.. Toch is er altijd wel een mierenneuker die een ‘maas’ in je disclaimer vindt, wedden? 😉 Ik ga ‘m niet zoeken – wees gerust! Even na-glunderen en zien waar je nog meer mee bezig bent geweest de afgelopen week 🙂 Groetjes!

  • johnvanderest schreef:

   Even voor de zekerheid… Je begreep toch wel dat deze ‘disclaimer’ enkel en alleen is gemaakt en bedoeld voor dit ene artikel en de titel? Dus met name slaat op het gebruik van het woordje ‘man’?
   Je kan tegenwoordig niet voorzichtig genoeg meer zijn om te voorkomen dat de multimediamaniakale massa over je heen valt.
   Oh ironie… 😉

 2. Anne schreef:

  Eh, ja dat was exact m’n punt – aan bijna iedere term kun je een disclaimer hangen en dan nog is t niet goed 😉 uw *boodschap* is helder aangekomen, wees gerust 0=)

 3. Pingback: Restflits 25/26 november 2018 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie