Restflits 11-11-2018

Vandaag in de Restflits:
– 11-11: Wezenlijk belangrijke dag!
– Ratelband
– Vivenz 4.0
– Wat nog Rest

11-11: Wezenlijk belangrijke dag!

Normaal begin ik een ‘Restflits’ altijd met de netjes voluit geschreven datum, vandaag dus 11 november, maar dat zou de kracht… de symboliek… de impact… de gevolgen (…) van deze dag op ons aller levens teniet doen.
Vandaag… is misschien wel een van de meest belangrijke dagen van het jaar!
Voor iedereen! Elk mens op aarde!
Ja ja, dat hakt er even in hè! 😉
Het is zelfs zo belangrijk dat ik de voorbereiding van mijn vrijdagavond begonnen nieuwe artikel ervoor moet onderbreken, waardoor ik twijfel of ik er nog mee verder kan gaan.
Vandaag is veel belangrijker!
Maar waarom dan, zul je misschien afvragen.
Nou… Hou je vast.

Op de 11e van de 11e begint het carnavalsseizoen.
Voor mij als geboren en getogen droogkloot ‘van boven de Moerdijk’ absoluut niet belangrijk en ik heb verder helemaal niet zo veel met het carnaval maar in het ‘zuuje’ of ‘zuie’ begint vandaag de adrenaline (en het bier…) al weer te stromen en worden her en der de diverse ‘Prinsen Carnaval’ benoemd binnen alle lokale residenties.
Er zijn misschien wat ‘zuiderlingen’ die deze blog lezen en inderdaad hierdoor de dag van vandaag ‘heul’ belangrijk vinden. 😉
Ik in dit geval niet, maar… er is nog meer! Veel meer!

Het is vandaag ‘internationale vrijgezellendag’ of beter: ‘singles day’!
Heb je het nog niet opgemerkt?
Mijn mailbox puilt in ieder geval al dagen uit met ‘persoonlijk gerichte’ reclame om mijn ‘singles day’ tot een geweldig feest te maken!
Ik mag vandaag helemaal aan mezelf (als ‘single’ zijnde) denken en mezelf verwennen!
“Joechee!”
Natuurlijk weten ‘AliBaba en zijn 40 sellers’ daar wel raad mee.
Gelukkig weten mijn ‘ad-blockers’ daar ook redelijk raad mee en valt de meeste shit in de spambak van mijn mailbox maar er glipt nog voldoende door om er niet omheen te kunnen.
Vandaag moet ik dus feestvieren!
Ik heb al gejuicht (enkele regels hierboven) en vanavond zal ik tijdens het kijken naar de ‘Grandslam of Darts’ mijn slokje bier wat langer laten ronddraaien en proeven met de gedachte aan deze geweldige dag.
Maar er is nóg meer!

Vandaag opent (traditioneel op 11-11) weer een ‘engelenpoort’!
En niet zomaar eentje!
De kracht die de ‘engelen’ (of ‘lichtwezens’, zoals ze ook wel genoemd worden) ons komen brengen op deze 11e dag van de 11e maand in het 11e jaar is de grootste sinds meer dan 100 jaar!
Vrijwel de gehele wereldbevolking zal de kracht van de engelen kunnen ervaren.
Iedereen zal een emotionele kracht gaan ervaren die bepalend zal zijn voor onze toekomst. Al dan niet onbewust…
Persoonlijk weet ik het al…
Ik zal daar niets van voelen.
Maar ik ken mensen in mijn ‘omgeving’ die dit wel ervaren.
Voor hen is dit daarom dan ook zeker een van de belangrijkste dagen van hun leven!

Nou… Belangrijke dag of niet?
Ik dacht het wel.
Geniet ervan!
Ik ga snel door met deze ‘Restflits’ anders houd ik geen tijd meer over om ervan te genieten… 😉

Ratelband

Eindelijk weer goed nieuws van onze grote ‘positiviteits-goeroe’  Emile Ratelband.
Misschien toch niet bij iedereen bekend?
Even wakker schudden dan:

Ik denk dat alleen jongeren niet zo veel (kunnen) weten van hem.
Maar de meeste volwassenen toch wel vrees denk ik. 😉
Over zijn turbulente levensloop zal ik hier niet al te veel uitleggen.
De meesten weten wel van zijn vele ‘ups en downs’ met meerdere huwelijken, 7 kinderen die hij of niet mag zien of die hem niet (graag) meer willen zien en een 8ste kind wat onderweg is, bij een draagmoeder die het kind na de geboorte aan hem moet afstaan.
Ratelband is onlangs ‘boeddhist’ geworden en na al zittende onder een boom goed nagedacht te hebben, weet hij het nu zeker: Hij voelt zich niet alleen jong, hij wil niet alleen maar vanuit zijn vurigste wens opnieuw beginnen met leven; hij IS gewoon veel jonger dan zijn geboortedatum aangeeft. Zijn  lichaam en geest zijn ‘verjongd’ en dat wil hij officieel laten vastleggen door zijn geboortedatum te wijzigen van 11 maart 1949 (69 jaar) naar bijvoorbeeld 11 maart 1969. Hij voelt zich namelijk niet alleen 20 jaar jonger… Hij is ook ongeveer 20 jaar jonger. Een ‘arts’ heeft dat naar zijn zeggen bevestigd…
En net zoals mensen tegenwoordig het na hun geboorte geregistreerde geslacht mogen wijzigen op latere leeftijd (M/V/X), zo wil hij nu afdwingen via een gerechtelijke procedure dat dit ook kan met de geboortedatum.
Zijn Gemeente had dit namelijk geweigerd en nu is er dan een rechtszaak waarvan afgelopen week de zitting was. Over ruim 3 weken wordt de uitspraak gedaan.

Ik kijk hier erg naar uit!
Als dit hem lukt, dan heeft hij naar eigen zeggen eindelijk geen recht meer op zijn tot heden wettelijk geregelde pensioen (wat hij ook niet nodig heeft) en mag hij bijvoorbeeld weer een nieuwe hypotheek afsluiten, wat nu vanwege zijn wettelijke leeftijd meestal geweigerd wordt.
Voor anderen kan deze uitspraak ook nieuwe hoop betekenen!
Iedereen zal dan zijn en haar ‘werkelijke’ leeftijd kunnen bepalen en wettelijk de rechten krijgen die daar tegenover staan!
Zo zal ik mijn geboortedatum dan uiteraard ongeveer 10 jaar omhoog laten zetten!
Omdat ik dan wettelijk recht heb op AOW en mijn pensioen!
Dan stopt voor mij de zenuwenperiode waarin ik moet zien te overleven met slechts bijstand en (mogelijk) gedwongen word te blijven solliciteren naar een baan die er niet meer is of moet werken in een situatie die me opnieuw kapot kan maken.
Eindelijk rust!
Mijn lichaam is in tegenstelling tot het ‘goddelijke huis’ waarin Emile vertoeft sneller verouderd dan mijn geregistreerde leeftijd aangeeft.
Emile breekt nu de lans waar zo veel mensen op zitten te wachten! Geweldig!

En jij? Wacht jij ook niet om eindelijk echt te mogen zeggen dat je 20 jaar jonger of ouder bent dan iedereen denkt?

Vivenz 4.0

Afgelopen donderdag ben ik weer gestart met een ‘cursusje’ bij Vivenz.
De 4e alweer dit jaar (vandaar 4.0), genaamd ‘Leven in Bewustzijn’.
In (slechts) 3 cursusochtenden wordt ons wat verteld over ons ‘brein’ en hoe we daar meer bewust sturing aan kunnen geven door meer ‘vat’ te krijgen op onze gedachten.
“Baas in eigen hoofd” is het motto.
Zo net na de laatste training ‘Anders Denken’ sluit dit naar mijn gevoel heel aardig aan!
En net zoals ik eerder al heb gezegd dat ik daar zelf eigenlijk ook altijd al mee bezig was:
Het leren beheersen van mijn ‘notoire doemgedachten’ en daar een meer positieve draai aan geven, zo geldt dat ook weer hier.

Misschien volg ik uit mijn gevoel dan niet zo bewust de theorie van ons brein die bewijst dat we ons ‘reptielenbrein’ wel degelijk positief kunnen beïnvloeden, maar dat ‘gedachten krachten’ zijn dat weet ik al heel lang. En daarvoor heb ik dan eindelijk de laatste tijd wat meer acceptatie, begrip en dus rust gevonden in mezelf om ze te controleren.
Want ‘zeeziek’ ben ik nu wel te lang geweest…

“If you don’t become the ocean,
you’ll be seasick every day.”
– Leonard Cohen

Uit het cursusmapje ‘Leven in Bewustzijn’. 🙂

Wat nog Rest

Om verder niets meer te mogen missen van deze belangrijke dag (11-11), sluit ik deze ‘Flits’ best zo snel mogelijk af. Dan kan ik misschien ook nog enkele lezers blij maken met de goede en mooie boodschappen die ik breng op deze heuglijke dag!

Geniet van je ‘singles day’ indien van toepassing (zonder je anders gewoon een poosje af… 😉 ), neem er eentje of twee op (ALAAF!) en wees er bewust van dat je vandaag mag denken:

“Tsjakka!”

Tot de volgende ‘Restflits’. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie