Help! Deze blog ligt (bijna) in puin!

Even een noodkreet uiten! Mag dat?
Ik doe het gewoon.
Want er gebeuren opeens dingen die ik niet begrijp met deze (blog)site!
Dingen die er vanmorgen al voor zorgden dat ik nauwelijks wist hoe ik nog een ‘Citaat van de dag’ kon toevoegen! Ik ben echt even bezig geweest om uit te vinden hoe ik in mijn eigen blog kon komen.
En nu ook weer…
Wat ik vanmorgen probeerde en toen direct lukte, kwam nu eerst op een foutmelding dat ik geen recht (meer) zou hebben om iets te mogen wijzigen hier!
Nog een keer klikken en ik kon toch weer gewoon verder…
Er gaat iets niet goed. Maar wat???

Wat ik nu ga uitleggen is meer bestemd voor de kenners van het ‘WordPress’ systeem.
Want dat gebruik ik namelijk voor deze blog.
En dan moet ik erbij vertellen dat ik de gratis versie gebruik die ik destijds kon maken op de server van WordPress zelf! Dus niet via een eigen site, waarop ik zelf de WordPress-software draai.
Het enige wat ik betaal is de domeinnaam ‘derest.net’ die ik naar deze blogsite laat verwijzen: https://morganaderest.wordpress.com.
Destijds vond ik dat de makkelijkste en goedkoopste manier omdat ik geen eigen website ruimte moet laten ‘hosten’ en ik ben niet zelf verantwoordelijk voor onderhoud.
Het enige nadeel van dit gratis systeem is de reclame die op de site verschijnt.
Nu heb ik een zogenaamde ‘ad-blocker’ die vrijwel alle reclame blokkeert, dus ik zie dat zelf niet. Maar ik neem aan dat bezoekers die niet zo’n ad-blocker hebben dit wel in beeld krijgen.

Verder zag ik tot vandaag altijd bovenaan de site een soort van ‘statusbalk’.
Zwart met daarop enkele opties om aan te kunnen klikken:
‘Mijn sites’, ‘Reader’ (aan de linker kant) en ‘Schrijven’, mijn ‘gravatar’ en een klokje wat een rood puntje vertoont als er reacties of andere activiteiten van bezoekers zijn geweest.
Deze balk is weg!
De eerste keuze ‘Mijn sites’ had ik altijd nodig om van daaruit een menu te kunnen openen waarmee ik alles kan doen, zo ook de ‘wpadmin’ functie openen waarmee ik de blog kan bewerken en nieuwe artikelen toevoegen.
Daarom had ik geen enkel idee wat ik moest doen!
Uiteindelijk zag ik later rechtsonder nog een klein ‘dialoogbalkje’ met enkele keuzes waarmee ik uiteindelijk via twee omwegen dat zelfde menu kon openen wat ik eerst had.
Maar volgens mij klopt dit niet.

Ik heb netjes ingelogd maar ook daarna zie ik na sluiten van de ‘wpadmin’ de bovenbalk niet meer. En moet dus telkens nu via die omwegen in de ‘wijzigmodus’ terecht zien te komen!
Als ik dat tenminste nog mag, gezien die foutmelding tussendoor…

Ik ben nu dus wel een beetje zenuwachtig wat er is gebeurd en hoe ik het kan herstellen.

De vraag stellen aan een eventuele ‘Helpdesk’ van WordPress overweeg ik nog.
Maar ergens heb ik gelezen dat er op de gratis WordPress-sites geen support gegeven wordt. Ik ga hier echter wel naar zoeken natuurlijk, als ik even tijd en zin heb en voldoende rust in m’n hoofd… Anders gaat er niks lukken… 😛

Heel misschien heb ik het probleem zelf veroorzaakt want ik heb enkele dagen geleden wel iets gewijzigd:
Ergens in de ‘wpadmin’ zag ik een keer de optie ‘Domeinen’.
Als ik daarop klikte zag ik zowel ‘derest.net’ als dat WordPress-domein staan wat ik boven heb vermeld. Dat tweede was ingesteld als zogenaamd ‘primair’ domein.
Hierdoor zag iedereen (ook ik) bij het oproepen van deze site altijd en alleen maar de naam ‘morganaderest….etc.’ staan.
Terwijl ik vaak bij anderen gewoon hun zelf gekozen domeinnaam zag.
Toen ik dit veranderde en van ‘derest.net’ het primaire domein maakte, is dit veranderd en zag je juist altijd deze naam bovenin de adresbalk staan!
Ik blij dit eindelijk te hebben gevonden.
Dit werkte verder prima, tot vandaag dus.
Maar ik weet ook niet zeker of dit de oorzaak kan zijn.
Misschien ga ik dit nog een keer terugdraaien om te kijken of alles dan weer herstelt.

In ieder geval plaats ik deze post alleen om duidelijk te maken dat ik even aan het ‘tobben’ ben en als ik opeens helemaal niks meer plaats komende week (ook geen ‘Citaten’) dan kom ik er dus niet meer in…
En daarnaast hoop ik dat er een WordPress-freak meeleest die dit enigszins kan volgen en misschien zelfs kan begrijpen wat er aan de hand is.
Uiteraard blijf ik zelf de komende dagen puzzelen maar ik weet nog niet wanneer ik daar echt diep in ga duiken.

Excuses voor het ongemak… 😛

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie