Ziek – vervolg

In mijn laatste ‘Restflits’ van 7 september kwam ik er al prominent mee: “IK BEN ZIEK!”
Nou… bijna twee weken verder en het lijkt me hoog tijd voor een update.

Misschien is het sommige bezoekers ook wel opgevallen dat ik het dagelijkse ‘Citaat van de dag’ ook al niet meer ‘dagelijks’ bracht… Ik had er gewoon geen zin in.
Alleen op Facebook heb ik zo af en toe nog wel even een ‘updeetje’ geplaatst maar dit waren echt heel moeilijke weken.
En nog!
Even met de deur in huis:
“Ik ben nog steeds ziek.”
Alleen is het wat meer gecompliceerd geworden nu, wat enige uitleg nodig heeft.

De ‘griepverschijnselen’ die ik opsomde op 7 september bleven echt lang hangen.
Ik vond het niet normaal maar aangezien ik gewoon vrijwel zeker wist dat het een of ander virus zou zijn (wat mijn zoon ook net had gehad!), ging ik hier wel vanuit en zag ik een bezoek aan een huisarts niet echt noodzakelijk.
Als ik al een ‘huisarts’ heb…
Met de ‘huisarts ondersteunende persoon’ (officieel ‘praktijkondersteuner’) had ik nog wel mailcontact omdat ik vorige week eigenlijk een afspraak had staan.
Daarvoor moest ik echter eerst naar de bloedafname voor controle van een bepaalde stof in mijn nieren nu ik weer eens nieuwe medicijnen gebruik.
Ik zag dat allemaal niet zitten. Kwam amper de deur uit en werd dagelijks meer en meer vermoeid. Vooral ook door dagenlang vrijwel niet meer slapen natuurlijk…
De ‘hop’ gaf in haar mail aan dat het wel lang duurt en ik misschien toch naar de huisarts zelf zou moeten gaan maar dat zag ik dus ook niet zitten.
Ik hoopte op langzaam verdwijnen van het virus en naar mijn gevoel gebeurde dat ook wel.
Maar in diezelfde tijd was ik om het ‘beter’ te kunnen volhouden ook weer in mijn bekende ‘valkuil’ gesprongen om te vluchten voor de ziekte…
En dat werkte echt!
Ik heb het idee dat een goede slok whisky mijn keel altijd beter smeert dan een hele zak hoestbonbons waar ik alleen maar misselijk van word…
Het probleem was nu echter (je voelt het al aankomen) dat ik meer ging drinken, gedurende de hele dag verspreid. En echt… Ik voelde me daar helemaal niet zo slecht bij!
Af en toe sliep ik weer, ik bleef gewoon netjes eten (heel cruciaal altijd) en met het mooiere weer kwam ik af en toe ook weer in de tuin.

Begin deze week merkte ik echt verschil in de ‘virus verschijnselen’. De ogen waren niet meer ontstoken, ik had geen koorts meer en ik hoestte minder.
Nu begon ik echter andere verschijnselen te bemerken die te maken hebben met ‘te veel drinken’.
Ik begon weer redelijk obsessief te schrijven (gelukkig niks gepubliceerd!), kreeg minder en minder energie en viel afgelopen dinsdag bijna flauw toen ik het gras had gemaaid…
Toen besloot ik dat mijn ‘medicijn’ nu wel weer eventjes voldoende was geweest.
Ik nam me voor weer eens een poosje helemaal te stoppen.
Aanstaande vrijdag (morgen dus) zou ik ook weer moeten beginnen met een nieuwe training bij Vivenz en in de huidige staat van invloed (hoe weinig ook in de ochtenduren;  na enkele weken hoger gebruik zit het toch stevig verankerd in je lichaam!) vond ik dat niet verantwoord.

Welnu…
Op dit moment van schrijven ben ik dus al weer bijna 48 uur ‘clean’ zoals dat zo mooi heet… 😛
Maar… daardoor natuurlijk ook weer doodziek.
Want het lichaam is keihard aan het protesteren tegen het gemis van mijn ‘medicijn’.
Behalve dat ik gewoonweg klote voel, duizelig ben, zit te zweten, zeer (!) onrustig voel, opeens weer geen trek heb in eten (net wel weer een bakkie koffie op en dat smaakte prima!), met trillende handen zit te typen, komt ook de hoest weer terug en krijg ik last van mijn ogen.
Ook mijn darmen spelen weer op, hoewel ik tot gisteren toch wel normaal heb gegeten dit keer!
De meeste dingen zijn tijdelijk (heb ik ervaring mee) maar ik hoop wel weer snel op de been te komen. Letterlijk. Want de kasten raken leeg (van eten) en morgen heb ik dan toch weer wel belangrijke afspraken staan.

Tja…
Ik ga niet klagen want behalve het virus had ik veel in eigen hand maar heel leuk vind ik dit natuurlijk niet.
Wel hoop ik nu weer eens die ‘spiegel’ wat krachtiger vast te blijven houden.
Maar ook dat er meerdere ‘stokken achter de deur’ komen want de leegte van de afgelopen zomervakantie in combinatie met het virus waren wel ‘moordend’…
En met mijn bekende najaarsdip in het verschiet (die ik begin deze maand al aan zag komen door het opeens teruggevallen weer en dus dat virus), is mijn sprong in de ‘valkuil’ zo weer gemaakt.

Mijn voornemen is nu dus wel weer regelmatig wat updates te vermelden over hoe het gaat. Dat geeft mij toch een beter gevoel dat ik er bewust mee bezig ben.
Ik zal wel proberen dat binnen de perken te houden. 😉

Zo, en dan nu toch maar een ontbijtje proberen… 🙂

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie