Citaat van de dag

“Ik ben in staat om mijn denken te disciplineren,
door mezelf te ontdoen van onproductieve en
negatieve gedachten.”
– John: Positieve gedachtekaart die ik 29 mei trok bij Vivenz

noot: “Eerder tijdens deze training had ik verteld de laatste dagen weer overspoeld te worden door negatieve gedachten…”
Dit bericht is geplaatst in Citaten met de tags , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Citaat van de dag

 1. Anne schreef:

  Je had heul niets met tarot, zei je toch? 😉 toevallig, wel..
  Wat ik met deze ‘positieve'(?) gedachte moet, is me niet helemaal duidelijk – hopelijk weet jij er wél raad mee 🙂

  • johnvanderest schreef:

   Ja deze gedachte was natuurlijk speciaal voor mij bedoeld.
   Maar was wel heel sterk op mij van toepassing…
   Ze adviseerden me hem dan ook te bewaren en ‘boven m’n bed’ te hangen en tegen mezelf te zeggen (of denken) als ik weer eens negatieve gedachten heb. 😉
   Tja… Toeval of niet… Ze gaf aan dat het meestal wel klopt wat mensen trekken.
   Was overigens niet bij allemaal zo.
   Heel veel ‘positieve gedachten’ kunnen natuurlijk op iedereen een beetje meer of minder slaan… Daarom heb ik nog steeds niet zo veel met die ‘harde’ waarheden of voorspellingen. 😉

   • Anne schreef:

    Haha, true. Ik hoop trouwens dat je met ‘voorspellingen en harde waarheden’ niet op tarot doelt.. Dat zou ten eerste betekenen dat je mijn logjes niet gelezen hebt en ten tweede dat je te veel astro tv gekeken hebt 😛

    Ik kan er trouwens weinig mee omdat ik me liever niet focus op het verbannen van gedachten, of vat ik het nu te negatief op? 😉

    • johnvanderest schreef:

     Oeps… Tja ik moet bekennen dat ik me niet echt heb verdiept in jouw Tarot-blogjes omdat het me bij voorbaat niet zo boeit… (sorry) En zelfs met de uitleg op Wiki kan je alle kanten op, ook de voorspellende.
     En nee, die ‘bagger-TV’ heeft bij mij nog nooit aangestaan. 😛
     Misschien zou ik op een ‘verloren’ moment me toch eens wat beter moeten verdiepen.
     Puur voor mijn kennis als ik (nog) meer mensen ontmoet die er mee bezig zijn.
     Misschien mijn dochter zelfs wel… Zal het haar eens vragen binnenkort.

     Verbannen van gedachten… Tja, als je nu periodes hebt waarin je overmand wordt door ‘dwangedachten’ waar je last van hebt omdat ze nergens toe leiden dan alleen maar woede, irritatie of frustratie? Dan ‘verban’ ik ze liever door wat positiefs te gaan doen of denken. Valt niet altijd mee helaas…
     Ik ga die gedachte overigens niet ‘ophangen’ hoor!
     Een keertje als ‘citaat’ vermelden is wel weer genoeg. 😉
     Verder probeer ik de discipline van het relativeren gewoonweg zelf steeds te verbeteren.
     Lukt me steeds beter moet ik zeggen.
     Maar niet altijd. Hoort gewoon ook een beetje bij mij.
     “Let it flow!” zeg ik dan tegen mezelf en dan moet ik er meestal wel hartelijk om lachen. 🙂

     • Anne schreef:

      Relativeren helpt mij ook het best 🙂

      Om je wat tijd/moeite/verveling te besparen citeer ik mezelf even:

      “Tarotkaarten zijn tot de verbazing van sommige mensen niet ‘alwetend’ en hebben geen toekomst voorspellende krachten. De Tarotist haalt de ‘diepgaande’ kennis namelijk niet uit de kaarten, maar uit zichzelf.

      De kaarten zijn hierbij enkel een hulpmiddel; een hulpmiddel om dieper en onbegrensder na te denken, om eerlijker naar zichzelf te zijn, om verbanden in te kunnen zien, om achterliggende zaken bloot te leggen en om iemand (zoals de legger zelf) een spiegel voor te leggen. De Tarotkaarten zijn eigenlijk een soort ‘vertaler’ van je intuïtie: wat je diep van binnen eigenlijk al weet wordt door de kaarten weerspiegeld, waardoor je eraan wordt ‘herinnerd’ en/of die kennis sneller durft te erkennen.”

      Een beetje zoals de Vivenz kaart dus, maar dan in symbolen, hehe 😉

Geef een reactie