Restflits 16 mei 2018

Vandaag in de Restflits:
– Vivenz 2.0
– Seizoensperikelen
– Beekse Bergen
– Domme lul
– Wat nog Rest

Vivenz 2.0

Vorige week beschreef ik nog ‘enthousiast’ het einde… van Vivenz, althans van de cursus ‘Werken met eigen ervaring’ waarvoor ik de eindpresentatie heb gehouden.
Wat er daarna zou gaan gebeuren kon ik nog niet weten.
Eerlijk gezegd voorzag ik even een ‘leemte’. Een nieuw afwachten op wat er komen gaat.
Met het zomerseizoen in aantocht, gaf ik snel nieuwe acties niet veel kans.
(Daarover straks nog meer.)
Maar afgelopen maandag had ik dan nog mijn persoonlijke evaluatiegesprek met de twee cursusleidsters en daarin kwam niet alleen aan de orde wat er nu met mij gaat gebeuren als mogelijke ‘ervaringswerker’ (vrijwillig).
Omdat ze ook wel zagen dat ik feitelijk nog aan mezelf werk om ‘beter’ te worden zodat ik mijn leven weer vorm en meer inhoud kan geven, stelden ze voor om te denken aan nog meer trainingen die voor mij goed kunnen zijn.
Omdat ik nogal eens ‘tob’ met mijn notoire denken, wat niet altijd positief is en wat ik dan eigenlijk het liefste ‘weg drink’, zou de training ‘Anders denken’ wel wat voor me kunnen betekenen. Maar die begint pas weer na de zomer.
Toen kreeg ik het voorstel om direct in te stromen in een vorige week net gestarte training: ’empowerment’!
Daarover had ik ook al vaker gelezen en het lijkt me geen slecht idee om wat verder te werken aan mijn ‘eigen krachten’ en om daar wat zelfverzekerder in te worden.
Omdat de training maar met enkele mensen was begonnen en er de dag erna (dinsdag) bij de tweede les nog drie nieuwe mensen zouden instromen, kon ik daar nog prima bij!
En dus… ben ik gisteren weer begonnen met deze nieuwe training! 🙂
Het is maar een korte dit keer, van in totaal 8 lessen en gisteren was dus al de 2e.
Een leuke (jonge) groep, weer met voornamelijk vrouwen (waar blijven al die mannelijke watjes nou…) waarvan er vier ook al die cursus ‘Werken met ervaring’ hadden gedaan in de vorige periode.
Het voelde heel bekend dus allemaal en omdat het nu wat minder gaat om het verwerken van voor velen moeilijke (ziek makende) levenservaringen maar meer gericht is op onze kracht; onze leerdoelen om daar iets (nieuws) mee te gaan doen, kwam dit heel ontspannen op mij over.
Iedereen in deze groep heeft natuurlijk ook zijn en haar rugzak(je) maar de meesten zijn het stadium van verwerken al voorbij en willen verder. Doorgaan.
Tijdens deze tweede les hebben we weer voornamelijk kennis gemaakt en het was verbazend hoe snel we elkaar al begrepen hoe we globaal in elkaar zitten.
Het zijn toch allemaal mensen die zich snel goed in kunnen voelen in anderen en daar elkaar ook graag mee willen helpen!
Het voelde dus goed en ik kijk zeker uit naar de volgende lessen.

Vivenz 2.0 dus!
Je bent nog even niet van me af. 😉
Maar serieus…
Ik denk hier niet steeds een wekelijks verslag van te gaan maken.
Dat lijkt me voor de lezers toch wat saai worden.
Het zijn voornamelijk mijn persoonlijke ervaringen en weer een welkome invulling van een aantal dagen in de komende tijd.
Als er echt ‘spannende’ dingen gaan gebeuren, dan zal ik hier zeker over schrijven.

Seizoensperikelen

Zonet kaartte ik het al even aan: het zomerseizoen is in aantocht.
Ok, het duurt nog ruim een maand dat de zomer meteorologisch gezien echt begint maar als het weer een beetje wil meewerken de komende maanden, worden er weer vele ‘snode plannen gesmeed’.
Buitenactiviteiten, (muziek-) festivals, campings, bbq’s ( 😛 ) en alles wat de gemiddelde gezonde Nederlander er toe doet besluiten niet zo vaak achter de computers te hangen en leuke dingen te gaan doen.
Ik ook?
Nou… zelfs in de tijden dat mijn gezondheid aanmerkelijk beter was te noemen, was ik nou nooit zo’n fanatiek buitenmens… Helaas.
Wandelen, fietsen en ‘lekker’ ergens naar toe gaan? Zeldzaam.
Als ik geen concreet doel heb, deed ik dat allemaal bijna nooit.
En hoewel ik een tuin heb…
Behalve af en toe noodzakelijk onkruid-puin-ruimen, toch eventjes plat in de zon voor m’n dagelijkse portie vitamine D (en verbranding…) en héél af en toe even buiten zitten met een koud biertje… ben ik daar ook niet graag.
Eigenlijk ben ik een notoire binnenhanger. Als ik alleen ben dan.
Voorheen ging ik dan nog wel eens naar het stadscentrum, ‘rondje Grote Kerk’ lopen en uitrusten bij Visser’s, maar nu ik zo lastig loop is dat alleen maar een soort van marteling.
Toch altijd met de nodige pijn lopen en hoewel het ‘daar doorheen’ lopen goed is om het enigszins te verbeteren… leuk is dat allerminst.
En ook weer: zonder bepaald doel voor ogen doe ik dat dan helemaal niet graag.

Naast het groeiende aantal mensen wat dus ‘leuke’ dingen gaat doen, kan je ook heel goed merken dat eventuele instanties waarmee je te maken hebt, minder actief zijn.
Als ik al ergens op zit te wachten… Nu wordt dit alleen maar langer.
En zeker in de maanden juli en augustus dan gebeurt er letterlijk niets.
Want overal beginnen dan de vakanties (gezien de gewenste spreiding duurt dat vaak van juni tot september!) en werken ze op ‘halve’ kracht.

De gevolgen voor mij zijn dan dat ik weinig bijzonders te melden heb voor een nieuwe ‘Restflits’ of weinig inspiratie heb voor nieuwe artikelen.
Mijn blog zal dus langzaam aan ook in een soort ‘zomerstand’ verkeren.

Gelukkig dus dat ik weer aan een nieuwe training ben begonnen en ik binnenkort nog wel de nodige andere acties kan verwachten als gevolg van mijn nieuwe betrokkenheid bij Vivenz.
Helemaal stil valt het bij mij dus nog niet maar ik voorspel alvast:
Ondanks dat ik zelf misschien dan wel zeeën van tijd heb en ‘gewoon’ thuis zit, zal mijn hyperactiviteit op het schrijversvlak toch wel wat afnemen.
Ik zeg dan maar zo:
“Geen tijding, goede tijding.” 🙂

Beekse Bergen

In het dagelijkse nieuws lees ik niet elke dag iets bijzonders en het meeste gaat dus helemaal langs me heen. Doodmoe word ik soms van dat geouwehoer over Trump, Rutte, Waylon en andere malloten.
Maar dit nieuws vond ik toch echt wel eens een keer opmerkelijk.
Het filmpje is ‘viraal’ gegaan en wereldwijd miljoenen keren bekeken:
‘Franse bezoekers bijna aangevallen door jachtluipaarden in Beekse Bergen’
Voor de enkeling die het nog niet heeft gezien, heb ik het gelinkt.
Uiteraard leverde dit ‘evenement’ ook de nodige stormvloed aan commentaar op in vrijwel alle (social) media. Tot aan alle talkshows op tv toe.
Ik kon het in een opwelling niet laten om er ook op Facebook (van Nu.nl) iets van te zeggen.
Dat die Fransen natuurlijk absoluut waanzinnig en dwaas zijn maar ik voegde daar wel aan toe dat de maker van het filmpje niet minder dwaas is…
Dat heb ik geweten.
Hoewel er wel meer mensen commentaar gaven (“Had hij niet actie kunnen ondernemen in plaats van sensationeel filmen?”), werd zijn uitleg als zou hij in ‘shock’ hebben verkeerd en niet hebben geweten wat te kunnen doen over het algemeen toch als zoete koek aangenomen. Aangezien zijn filmpje door alle officiële media ook nog uitgezonden is, zal hij er zelfs wel ‘beter’ van zijn geworden…
Waanzin!
Wat shock?
Als je goed luistert lacht ie zich te pletter (ja ja… van de zenuwen… kom op man…) en zijn niveau lijkt me wel duidelijk door al dat “WTF!”, “SHIT!”, “OMG!” etc…
Maar het beeld lijkt me redelijk stabiel dus zo zenuwachtig was hij nu ook weer niet!
Een ‘normaal’ mens (euh… oh ja, bestaan die eigenlijk wel?) zou met gesloten auto (dus geen gevaar!) dichterbij zijn gereden en snel hebben geroepen dat die gasten IN hun auto moeten blijven.
Wat nou “ik heb gezwaaid maar ze reageerden niet”? Rot op zeg! Op die afstand zien ze dat toch helemaal niet? Ze waren alleen maar bezig met die ‘leuke grote poesjes’ en wilden zelfs daar gaan zitten picknicken met hun lieftallige zoontje wat natuurlijk graag die poesjes wel had willen aaien!
Hoe hersenloos kan je zijn!
Het is een safaripark met WILDE dieren!
Van welke planeet kwamen zij?

Verder niks aan te doen volgens ‘Beekse Bergen’. Ze gingen weg en niemand weet wie het zijn. Ook onzin natuurlijk want ik meen te zien dat het kenteken toch wel zichtbaar is en als een ‘expert’ echt wil, kunnen ze alsnog ter verantwoording worden geroepen.
Maar ook de filmer…
Wat beloning voor het maken van het filmpje?
Een dikke bekeuring voor ernstige nalatigheid door absoluut NIETS zinnigs te doen bij een levensbedreigende situatie!

Gelukkig stond er gisteren een goed artikel in het AD over een hoogleraar mediarecht die er precies zo over denkt:
‘Straf voor filmer Beekse Bergen? Als het aan deze hoogleraar ligt wel: ‘Hij is nog dommer dan de Fransen’

Zoals ik zo vaak zeg:
“Beam me up Scotty! There’s no intelligent life on this planet.” 😛

Toch maar geen picknick?

Domme lul

Doel ik nu nog steeds op die filmer uit de vorige ‘Flits’?
Of verlaag ik even mijn eigen niveau? 😉
Nee, ik doel hier op een actuele en simpele uitspraak van een lokale politicus waar onze Dordtse burgemeester niet zo blij mee was:
‘Wouter Kolff keurt taalgebruik ‘domme lul’ af in politiek’
De politiek boeit me meestal van geen meter maar zodra ze ongegeneerd op elkaar beginnen te schelden dan spits ik mijn oren.
Want de meeste politici doen altijd zo ‘stiekem slecht maar toch netjes’ dat ze voor mij geen representatieve volksvertegenwoordigers meer zijn.
De meeste zijn omhoog gevallen ‘ballen’ met hun al dan niet dikke reet in het pluche.
Als er dan eens in ‘normale’ mensentaal wordt gesproken dan wordt het weer een beetje leuk.
Vooropgesteld: ik ben geen fan van de VVD (ugh… 😛 ) en de beste man John van der Net (Net geen Rest…) heeft wel vaker discutabele uitspraken gedaan die volledig nergens op slaan, maar in dit geval vind ik zijn (re)actie wel kunnen.
Overigens niet en-face maar via Facebook, waar hij dus eerst zelf als “lul” werd betiteld.
Wie kaatst kan dan wat mij betreft ook gewoon de ‘lul’ terug verwachten.
Niks mis mee.
Hoewel ik misschien zelf dan toch wat intelligenter bewoordingen zou hebben gebruikt zoals “hersenloze leegschedel (van wie ken ik dat ook al weer… 😉 ) met het IQ van een aardappel”. Dan weet je ook dat het een ‘domme lul’ is.

Maar resumerend vind ik het commentaar van onze burgervader ook maar een beetje gelul. Geen dom gelul maar gewoon wat slap. 😉

Wat nog Rest

Zo zie je maar weer; als ik eens wat langer wacht met ‘Flitsen’ dan stapelt het nieuws zich op. Van opbouwende psychologie tot gore riooljournalistiek.
Perfect voor ‘De Rest van het Avontuur’!
Maar voor ik het nu weer over seks, drank en een voor de derde keer getrouwde Richard Gere ga hebben, kan ik er voor nu beter even een punt achter zetten.
Anders gaat het iedereen duizelen. Ook mezelf. 😉

Train, (zonne)brand, film niet en lul wel maar voorzichtig!
Tot de volgende ‘Restflits’! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Restflits 16 mei 2018

 1. Anne schreef:

  Ik laat weer eens wat van me horen.. 😉

  ‘Empowerment’.. Ik moet meteen denken aan de cursus ‘herstellen doe je zelf’, die mij dan weer enorm geholpen heeft – hopelijk brengt deze nieuwe cursus jou dat ook 🙂

  Binnen zitten is nu ook ‘mijn ding’. Geloof me; ik zou graag een rondje lopen – maar zoals je zegt: dan wél met een doel! Doelloos ronddwalen versterkt mijn gevoel van zinloos(bestaan) alleen maar, ik weet niet of dat bij jou ook het geval is?

  Wat ik ook herken is dat dat binnen zitten je inspiratiebronnen/enthousiasme (om te schrijven) nogal kan doen opdrogen.. Ik heb momenteel (ook?) ff last van dit zogenaamde
  sahara-effect 😛

  Ik hoop je toch weer snel te lezen, wat wel scheelt is dat ik er bij t inhalen van jouw blog tenminste geen dagtaak aan ga hebben, hèhè.. 😉

  • johnvanderest schreef:

   Dank je Anne! 🙂
   En ik geloof overigens nu ook weer niet dat ik helemaal niks kan schrijven…
   Het zal misschien alleen niet meerdere keren per week zijn, zoals ik in periodes soms wel eens deed. Dan moet je het maar net even bij kunnen houden… Hihi!

   Ja inderdaad! Als ik ergens ‘doelloos’ rondjes ga lopen dan versterkt dat juist mijn denken aan… mijn zinloze bestaan. Ik moet echt iets ‘doen’ of samen met iemand dan lopen. Wel praten natuurlijk want de laatste keer dat ik met iemand een rondje in de buurt liep, was die voornamelijk bezig met de boompjes en bloemetjes… Als de ‘bijtjes’ er dan nog bij zouden komen… Maar da’s weer een ander verhaal. 😛
   Ik moet echt iets meer te doen hebben dan mezelf verbijten door de pijn heen en dan denken: “Wat doe ik hier verdomme…”
   Vermoedelijk begrijp je dat wel.
   Maar wie weet wat een opkomend netwerkje via Vivenz ooit nog kan gaan betekenen.
   Daar hoop ik stiekem wel op.

   Blijven doorgaan en blaas dat Sahara-zand af en toe even van je toetsenbord!
   Creatief denken komt ook uit jezelf!
   (Zeg ik ook tegen mezelf. 😉 )

Geef een reactie