Restflits 24 en 25 maart 2018

Vandaag in de Restflits:
– HELP! Geen krant!
– Beelen, Nieuwkerken en Restanten provocatief in de media…
– The days after onze verkeerde keuzes…
– Wat nog Rest

HELP! Geen krant!

Ga d’r maar voor zitten.
Maak je borst maar nat.
Doe je veiligheidsgordels om.
Zorg dat je zit.
En… Lees dit dus voorzichtig…
Sluit gerust af of scroll even weg als het je te veel wordt.
Want ik ga even mijn gal spuien over een aantal dingen.
Ik had het wat opgekropt… Wilde het eigenlijk negeren…
Want voor je het weet ontaardt je gevoel in een soort van ‘roeptoeteren’ dat het zo slecht gaat met mij en uiteraard de Rest van de wereld.
Maar de omstandigheden laten me geen keuze.
Ik MOET wel…
Want…

IK HEB GEEN KRANT G@#$%^&*@&#^#%# en zo…!

Zoals de meeste lezers van deze blog wel weten, heb ik nu sinds meer dan een jaar al weer eens een abonnement op het AD (Algemeen Dagblad), omdat ik een geweldig aanbod had voor 3 jaar. Voor bijna 50% van de normale kosten zou ik elke dag (behalve zondag) de krant in de bus moeten ontvangen. Voor de normale kostprijs zou ik het niet doen, simpelweg omdat ik het niet kan betalen met mijn minimum-uitkering.
Ik heb tijd zat natuurlijk en de krant gebruik ik dagelijks met plezier om meer te lezen dan wat ik natuurlijk ook al op internet lees.
Zo wissel ik over de hele dag verspreid af tussen PC en de krant, met uiteraard tussendoor nog wel wat andere dingetjes.
Maar vooral het weekend…
Als ik wat minder noodzakelijk boodschappen moet doen omdat ik dat de hele week al heb gedaan…
Als er vrijwel geen zak op TV is in de avonden…
Als zelfs de activiteiten op de sociale media slapper zijn omdat veel mensen dus ook echt ‘weekend vieren’…
Vooral de zaterdagkrant is voor mij belangrijk.
Die ligt dan meestal nu twee dagen op de salontafel want zondag komt geen krant dus ik moet er nu twee dagen mee doen!
Maar vandaag is mogelijk de ‘wet van Murphy’ van kracht…
Want hoewel ik de dankbare afleiding van de zaterdagkrant nu juist vandaag zo hard nodig heb vanwege mijn war(rige)hoofd, is die vandaag niet gekomen…
Huil ende vloek…

En dan heb ik normaliter ook nog wel de wekelijkse huis-aan-huis krantjes liggen als ‘backup’ (de ‘Stem van Dordt’ en ‘Dordt Centraal’) maar daarvan is er juist nu OOK één exemplaar niet gekomen!

Ik ben ONTKRANT! 🙁

Daar zit ik dan…
Met de enig overblijvende uitlaatklep: een artikel schrijven in deze blog.
Vandaar dus…
Wees voorbereid!
(Hoewel deze manier van beginnen al de nodige stoom heeft doen afblazen maar dan blijkt maar weer de noodzaak hiertoe…)

Beelen, Nieuwkerken en Restanten provocatief in de media…

Meteen maar even duidelijk maken: ik liep al een paar weken in m’n hoofd een nieuw artikel te maken over Matthijs van Nieuwkerk en ‘De Wereld Draait Door’.
Het bijna dagelijkse ‘nieuwtjesprogramma’ op weekdagen vanaf 19.00 uur kwam me namelijk al zo veel maanden de neus uit en nadat ik het de afgelopen week soms ‘per ongeluk’ weer eens ging kijken, wilde ik er gewoon mijn grieven eens een keer over kwijt.
Al dagen staat het in mijn concepten van deze blog te wachten:
“De Wereld Draait steeds langzamer Door voor Matthijs van Nieuwkerk”
Mijn aarzeling om het echt te gaan schrijven en het te lange wachten lieten het bijna vervagen. Ik twijfelde zelfs om het maar te laten zitten.
Tot de afgelopen dagen de ‘toppers’ van de media hun hoofd weer boven het maaiveld uit staken. Niet alleen Matthijs maar vooral top-d.j. Giel Beelen dit keer.
Nu dan toch maar tijd voor een ‘Razende’ flits.

Toevallig had ik over Matthijs al veel eerder een artikel gelezen waar ik het wel mee eens was:
“Matthijs van Nieuwkerk is onuitstaanbaar aan het worden”
Hoewel ik enkele jaren geleden best graag keek elke dag, werd mijn enthousiasme langzaam minder.
Niet alleen de overdosis van het ‘doorrrrrrrdraaien’ ging me tegen staan maar ook de te dominant wordende presentatie van Matthijs zelf, de telkens weer zelfde gasten en mijn sterke gevoel van ‘Veel geschreeuw maar weinig lol en inhoud’ gingen te zwaar wegen.
Ik heb daarna jaren niet gekeken.
Eigenlijk pas dit jaar, nadat bepaalde seizoenen van ‘Masterchef’ en ‘My Kitchen Rules’ waren afgelopen, de dagelijks overdosis van NCIS me begon tegen te staan en er eigenlijk vanaf 18.00 uur dat ik het nieuws kijk niets meer op de TV was wat ik echt wilde zien, liet ik DWDD weer even in beeld…
Ook ontwapenende gasten zoals André van Duin en Britt Dekker maakten me nieuwsgierig. Helaas was hun bijdrage ook niet meer waard dan een luis op een paardenhoofd……
Het format is nog steeds hetzelfde en dat verveelt me eigenlijk al na 30 seconden als hij met een arrogant gezicht tegenwoordig al zijn vooraankondiging doet rond kwart voor 7…
Om dit extra kracht bij te zetten, misbruikt hij daarna soms nog een paar jonge gasten die de laatste vooraankondiging voor de laatste reclame mogen doen. Die doen het uiteraard zo slecht dat zijn superioriteit onaangetast lijkt te kunnen worden.
Helaas prik ik daar meteen doorheen en zet dan de TV nog liever helemaal uit…
Mijn God…
Wat haat ik die show van roeptoeteraars die een podium krijgen en houden, nepbelgen, nepdichters, nepanalisten en nepmuzikanten.

Maar het kan allemaal tegenwoordig nog veel erger in de gepresenteerde media.
Hoewel ik zelf toch jarenlang ook d.j. ben geweest en ik in mijn programma’s zeer duidelijk vocaal aanwezig was en ik best ook wel eens een cynische of ironische opmerking niet schuwde, vind ik het niveau van tegenwoordig zo ver gedaald dat ik vrees voor het einde van de radio zoals die momenteel bestaat.
Nu was ik altijd al een slechte luisteraar van radio maar als ik vroeger per ongeluk wel eens luisterde naar de autoradio of een radio op een werkplek, dan vond ik er ene Giel Beelen best wel uitspringen.
Zijn hoogtepunt vond ik de vroegere ‘late-night-show’ die ‘NachteGiel’ heette omdat die toen ook op de TV werd uitgezonden! Je kon dus live meekijken en – luisteren naar zijn radioprogramma en de aanwezige gasten.
Vooral de aanwezigheid en het verbale niveau van Ancilla Tilia is me bijgebleven.
Mijn latere commentaar op haar persoon op haar Twitter-tijdlijn is me niet in dank afgenomen want ben snel geblokt voor het leven…
Maar goed, dat is even los van de shows van Giel…
Zij was het niet die hem heeft gepijpt in zijn show, anders had ik het wel gezien… 😛

Na zijn hoogtepunt (…) doet hij ook al jaren vergeefs moeite om opnieuw bovenaan de medialadder te komen of te blijven. Glazen huizen en een record van langste radiopresentatie ter wereld hebben dat echter niet tot stand gebracht.
Ook zijn (te late!) switch van 3FM naar Veronica niet.
Eigenlijk is het grote publiek Gieltje wel een beetje vergeten.
Op zich geen probleem in een ook maatschappelijk veranderend medialandschap.
Tegenover de ‘upcoming’ en mateloos populaire ‘vloggers’ en ‘YouTubers’ kan radio nauwelijks concurrentie bieden.
Gelukkig bieden de (a)sociale media nog uitkomst.
Want mensen (vooral politici en BNers) die ter discussie staan worden in die media volledig verrot gescholden, onderuit gehaald en het leven zuur gemaakt.
“Doe iets stoms!” moet Giel afgelopen week gedroomd hebben, waardoor hij zich acuut versliep voor zijn ochtendshow bij Veronica.
Niet toevallig was tijdens die ochtendshow namelijk ook een optreden gepland van ene Tim Knol. En daar had hij nog een tietje mee te schillen. Euh… nee een appeltje… 😉
Nou, de rest weet iedereen volgens mij wel…
De diverse media ontploffen zowat op deze unaniem oerstom bevonden actie.

Uiteraard ben ik het wel met zijn tegenstanders eens.
Knol wilde (tegen beter weten in!) proberen serieus bij Giel zijn liedje te zingen.
Maar ‘serieus’ zijn scoort niet meer.
Je moet van een geintje houden en altijd bereid zijn ‘fucked’ te worden.
Wie daar allemaal overheen fietst en meedoet aan niveau nul grappen en grollen, die schopt het ver tegenwoordig.
Nou…
Ik ben zelf ook niet kinderachtig hoor!
Oh My God…
Wat had ik het leuk gevonden als er in mijn radiostudio destijds opeens een stripper met van die grote tieten voor m’n neus zou springen!
En als ze me dan ook nog live in de uitzending zou gaan pijpen… Oef…
Dat had in mijn piratentijd zeker niet misstaan!
Of het nu mijn leeftijd is…
Of mijn gevoel van kwaliteit wat door de jaren heen is geëvolueerd.
Maar dit soort ‘geintjes’ passen mijns inziens niet meer in de media om daarmee populair te willen worden.
Dan ben je je eigen tijd voorbij. Uitgerangeerd. Afgeschreven.
Ik vrees voor alle huidige gepresenteerde radio als het niveau niet drastisch kan worden opgeschroefd.

Dat zegt een Restant…
Ex-radioman met hart en ziel en met voorliefde voor provocerend radiomaken.
Maar wel MET elkaar, niet TEGEN elkaar en graag met liefde voor het nog overblijvende luisterpubliek.

Matthijs draait door! Liefst met Yvon…

The days after onze verkeerde keuzes…

Jullie begrijpen hopelijk dat ik het nu nog even over de Gemeenteraadsverkiezingen en het ‘referendum’ ga hebben van afgelopen woensdag, 21 maart.
In mijn vorige Restflits zei ik het al: “De verkeerde keuze bestaat niet.”
Je doet (of deed dan misschien…) wat je denkt dat goed is.
Waarmee je zelf in ieder geval goed voelt.
Je keuze mag nooit een gedwongen keuze zijn natuurlijk!

Maar goed, ondanks dat ik al voorspelde dat het weinig zal uitmaken, ALS je maar wel stemt want dan weet je in ieder geval dat het aan jou ligt als het weer fout gaat…
Of dat het juist NIET aan jou ligt dat het weer fout gaat…

Nou, het ging fout de afgelopen decennia en het blijft ook voorlopig fout gaan.
Zoals ik dus al verwacht dus voorspeld had.
Maar toch…
Het blijft me mateloos verbazen.
Dat er zo veel domme mensen rondlopen die absoluut geen flauw idee van politiek hebben maar wel gaan stemmen.
Als ze dan echt niks snappen van die partijprogramma’s, de uitleg van de politici waarop ze nota bene stemmen en echt niet begrijpen dat er soms echt mensen DOOD gaan omdat er verkeerd politiek beleid wordt gevoerd…
Waarom laten ze hun stem dan niet een keer voor wat die is?
Ze hebben hun bek vol over mensen die ze niet kennen maar wel veroordelen als terrorist, dictator, propagandist, vieze homo, vuile asociale grafkikker… of meer van dat soort ‘krachttermen’ die je ziet langskomen in de ‘sociale’ media maar ze begrijpen echt niet dat de huidige premier al meer dan 8 jaar keihard lachend loopt te liegen en zo ondeskundig is dat hij fout beleid verdedigt.
Ik noem slechts 1 ding:
Rutte heeft daadwerkelijk verklaard niet te begrijpen waarom mensen met een bijstandsuitkering recht hebben op ‘vakantiegeld’.
En of dat geld niet beter besteed kan worden.
Hij is echt zo ongelooflijk dom om niet te begrijpen dat deze mensen niet ‘lekker op vakantie gaan’ in de zomer maar dit vroeger gebruikten als spaarpot voor een extraatje, een cadeautje voor hun jarige kinderen of als spaarpot voor onverwachte uitgaven zoals een kapotte wasmachine.
Tegenwoordig kunnen ze dat al lang niet meer en wordt de ‘spaarpot’ gebruikt als druppel op de rode plaat: het enigszins oplossen van de opgelopen roodstand.
Daarbij sparen ze het dus door een inhouding op hun eigen rechtmatige uitkering.
Het is geen ‘cadeautje’ van de overheid…
En dan weer breed lachen kerel! Dat kan die goed en geeft de mensen het vertrouwen dat we een goed en stabiel land zijn waar iedereen het goed heeft en gelukkig is.
Het was dan nu wel een lokale verkiezing maar wie stemt gaat toch meestal af op de voor hen vertrouwde partij. Welk hokje ze rood kleuren maakt de meesten geen zak uit.

En de lokalen?
Ja… de rijkste lokale ‘politici’ die genoeg geld hadden voor campagne en net zo’n leugenachtige bek konden opzetten en maar flink veel “VOOR de eigen gemeente” riepen, konden dan ook op de meeste stemmen rekenen.

Zoals ik dus al zei: er is niets veranderd dan dat het leven in Nederland weer verder achteruit gaat.

Zinloos eigenlijk om het er toch over te hebben, maar ik wilde toch even kwijt dat ik tegen beter weten in wel gestemd heb omdat ik bewust ben niets te kunnen veranderen.

Wat nog Rest

Deze Restflits heb ik geschreven in TWEE dagen!
Zaterdag (gisteren) en zondag (vandaag) heb ik nodig gehad om het af te krijgen.
Deels omdat ik toch enigszins ben ‘verscheurd’ zonder krant (als afwisseling tussendoor), deels omdat er om me heen te veel ‘ruis’ was van buren die perse moeten vieren dat het lente is en allerlei machines in de tuin moeten gaan gebruiken (ondanks dat het gewoon koud is…), deels omdat mijn gedachten weer alle kanten op gaan behalve die van deze Flits…
Ik heb ook wel last van de lente(kriebels) maar kan daar weinig mee.
Het maakt me wel onrustig…
Vandaar misschien een wat warrige want ‘verscheurde’ en ‘verdeelde’ Restflits.

Volgende keer beter?
Dat zien we dan… die volgende keer wel weer.
Tot de volgende Flits.

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie