Restflits 6 februari 2018

Vandaag in de Restflits:
– Bloed en zo… vervolg
– Vivenz 4
– GGG-grappen
– Wat nog Rest

Bloed en zo… vervolg

In de vorige Flits begon ik er al over: het bloedonderzoek wat ik op eigen initiatief had laten doen via de huisarts, om zeker te weten of ik eventueel diabetes zou kunnen hebben.
Dat heb ik dus niet. Mooi!
Nou…
Omdat de huisarts dus ook gelijk maar even op andere dingen heeft laten testen, komt er nu wel een iets te hoog cholesterolgehalte uit.
De assistente zou daar gisteren op terugkomen na intern overleg.
Dat deed ze dus ook.
En nu komt het ‘circus’ weer op gang…
Ze heeft een afspraak voor me ingepland met de ‘verpleegkundig adviseur’ en voor die tijd moet ik nog een keer bloed laten afnemen en tevens m’n urine laten onderzoeken!
Om uit te sluiten dat er niet meer ‘verborgen ellende’ in m’n lichaam zit.
De nieren worden zo nader bekeken en nog wat nader niet genoemde factoren die in mijn bloed kunnen zitten…
Fijn… 😛
Leuk om te weten natuurlijk als er verder niks aan de hand zal zijn maar na een jaartje van onzekerheid en oplopende zenuwen vanwege mijn operatie en de nieuwe aandoeningen van mijn bloedvaten, ben ik nu eigenlijk al dat gedoe met dokters een beetje zat.
Ik was juist weer in een betere stemming en met goede moed aan 2018 begonnen!
En nu weer de ‘molen’ in? Pfff…

Dat mijn cholesterol gehalte een tikkeltje te hoog kan zijn, kan goed kloppen.
Ik weet al een poosje dat ik misschien wat te eenzijdig eet (misschien iets te vaak van die kant-en-klaar maaltijden) en te weinig beweeg omdat dit gewoon lastiger is nu met die klote benen…
Maar ook voor betere doorstroming van het beetje bloed wat er nog door mijn aderen stroomt in die benen, ben ik wel van plan om als het enigszins kan meer te gaan lopen.
Hetzij buiten, hetzij op de loopband!
Maar goed, dat ga ik in maart (wanneer die afspraak gepland staat) dan ook wel vertellen.
Het is allemaal geen acuut probleem en misschien goed om nog zekerder te worden van wat kan en wat niet kan.

Wordt ook weer vervolgd dus… 😛

Vivenz 4

Gisteren was ook al weer de 4e les in de rij van 14 bij Vivenz.
Ik had er al over geschreven dat ik waarschijnlijk een ‘ervaringsverhaal’ zou gaan vertellen en het nummer van ‘Sonata Arctica’ laten horen.
Het is allemaal gelukt en ik heb er van iedereen complimenten voor ontvangen.
Mijn verhaal was duidelijk, met een goede boodschap en de muziek sluit er goed bij aan.
Ik had beloofd het verhaal hier in zijn geheel ook te zullen vermelden maar dat stel ik bij nader inzien liever even uit… Het gaat namelijk om uiteindelijk een flink verhaal waar ik dan eventueel beter een artikel van zou kunnen maken.
Maar wie deze blog goed heeft bijgehouden, weet de inhoud al wel.
Ik heb namelijk verteld over mijn relatie met mijn Kroatische partner die in de loop der jaren een stevige psychose heeft gekregen waardoor er zeer grote spanningen in het gezin zijn ontstaan. Met mijn drankgebruik mede als gevolg…
En dat ik er uiteindelijk pas vorig jaar een beetje uit ben weten te komen.
“The Power of One”…
Geen onbekend verhaal en ik denk niet dat publicatie van het verhaal van gisteren daar hier nu nog nodig is.

Midden in de les kwam er een ex-cursist, die inmiddels zelf al regelmatig zijn ervaringen deelt met anderen, om zijn ‘herstelverhaal’ te vertellen.
Dit is een van de opdrachten die wij nu ook moeten gaan doen om dit in de loop van de komende periode ook een keer te gaan vertellen in de groep.
Een herstelverhaal gaat dus weer dieper en verder dan slechts één ervaringsverhaal.
Het is eigenlijk het hele plaatje van hoe je levensloop was, hoe je ziek werd of in de problemen bent geraakt en hoe je daar uit bent gekomen.
Dit gaat nog verder dan een A4-tje vrees ik…
Gelukkig heb ik een maandje voorbereidingstijd voordat ik aan de beurt ben.

Het gaat hier allemaal steeds verder de diepte in en ook nu had ik vooral na het herstelverhaal van de gast weer erg last van ‘vol te lopen’.
Ik kan dan eigenlijk niets meer hebben… Mijn hoofd zit gewoon vol van de indrukken en gedachten die alle kanten op razen…
Ik hoop dat dit nog wel eenvoudiger zal worden voor me, anders weet ik niet zeker hoe ik hier eventueel later ook anderen mee kan helpen.

GGG-grappen

Meestal besteed ik in mijn ‘Flits’ ook altijd wel wat aandacht aan de dingen die me in de diverse media zijn opgevallen. En waarover ik mijn mond niet kan houden, ondanks dat ik die beter dicht kan houden omdat het niet waard is om er een woord over vuil te maken… 😛
Zo kon ik het niet laten om het vandaag eens flink te gaan hebben over:
‘Gender- en andere Gore Gijp-grappen’ (afgekort GGG-grappen).
Aanleiding natuurlijk de rel rond ‘Renate’ in RTL7 Voetbal Inside.

Om met de deur in huis te vallen…
Ik HAAT ‘Voetbal Inside’.
Misschien ben ik sterk bevooroordeeld omdat ik sowieso niets met voetbal heb en alle gezever over de ‘ins en outs’ daaromheen niet wil zien of horen maar als ik per ongeluk NPO1 wel eens aanzet en Studio Sport langs zie komen dan gáát dat tenminste nog over voetbal. Wat die malloten van VI daaromheen verzinnen gaat nergens over.
Het is meer een ‘lach-of-ik-schiet-show’ dan een normaal sportprogramma.
Hoewel er op dezelfde zender dan ook wel eens voor Darts-wedstrijden in het begeleidende studio-commentaar af en toe een grapje wordt gemaakt, gaat het hier dan tenminste voornamelijk gewoon om Darts! Daar valt eigenlijk niet zo heel erg veel over te praten en ik word daar ook soms moe als ze zes keer hetzelfde zeggen maar hier erger ik me niet zo aan dan aan het puberale gegier in VI als ik daar met grote schrik soms langs zap…
Eigenlijk wilde ik hier daarom de vloer eens gaan aanvegen met moppentrommel René van der Gijp.
Een tijdje geleden zag ik hem nog wel eens als een toffe gast.
Rechttoe-rechtaan en zegt de dingen zoals ze in hem opkomen.
Toen hij een keer in het winkelcentrum hier om de hoek kwam om zijn boek ‘De wereld volgens Gijp’ te signeren, had ik dat boek bijna gekocht om daarna ook in de rij te gaan staan. Want ik mocht die ‘ouwe Dordtenaar’ wel!
Toen ik vluchtig de inhoud even doorbladerde kwam ik daar snel van terug.
Uiteraard ging het voornamelijk over zijn leven… met voetbal.
Zijn privé-sores… Zonder de wereld van en rond het voetbal had hij het allemaal niet overleefd.
Eeuwig zonde voor zijn (ex-) gezin.
Maar goed, daar heb ik dus helemaal niks mee!
Ik heb het boek dus niet gekocht en ben ook niet in de rij gaan staan.
En nadat ik die moppentrommel af en toe wel eens langs zag komen op die mannen-zender wist ik het opeens.
Ik zal wel geen ‘echte’ man zijn en meer een ‘watje’ maar dit soort humor is absoluut niet de mijne.
“Kots ende braak.”

Hoewel ik over de megalomane aandacht die er de laatste jaren in de media wordt besteed aan alles wat met ‘genders’ te maken heeft ook de nodige kritiek kan uiten en een ‘grap’ over die Vlaamse journalist niet bij voorbaat veroordeel, vond ik echter deze actie van ‘Renate’ van der Gijp niet correct.
Bo van Spilbeeck mag van mijn part nu de gelukkigste mens op aarde zijn maar ik heb eigenlijk niet zo veel zin om daar veel van te zien in de media.
En dan met een ‘politiek correcte’ uitspraak te komen dat hij (sorry… zij!) zo veel lof verdient voor de getoonde moed en oprechtheid.
Rot op zeg!
Ik heb de jaren van Paul de Leeuw overleefd en gelukkig wordt hij ouder en wat bedeesder de laatste tijd (kan ook door zijn levensdoel als ‘vader’ komen wellicht…) maar ik heb absoluut geen zin in de podia die er aan al die diverse genders worden verleend.
“Leven en laten leven.” zei mijn moeder altijd.
Dat zeg ik ook.
Ik heb daar niks mee en word er eerlijk gezegd een beetje misselijk van.
Als ik bijzondere (trans-)genders wil zien dan zoek ik wel op Pornhub of zo…
Hoewel ik dan ook weer moet uitkijken want voor ik het weet kom ik dan ‘Rapper Sjors’ tegen met de lul van een mooie ‘she-male’ in z’n mond… 😛
Als er grappen over gemaakt worden vind ik dit dus allemaal best.
Wie op een voetstuk gaat staan met een controversieel onderwerp kan dit verwachten.
Met de ontstane woede tegen Gijp en consorten ben ik het dit keer dus niet helemaal eens.
Daar kan ik nog veel over zeggen maar ik las vanmorgen een geweldige column uit de Trouw van ene Marijn de Vries en daarin wordt heel aardig verwoord hoe ik het ook zie:
‘Van der Gijp zat daar maar in die jurk, geen idee wat hij ermee aan moest’

Rest my case. 😉

Wat nog Rest

Voor de verandering heb ik eens een poosje nu niet al te veel afspraken deze dagen, waardoor ik dit keer weer vrij snel met een ‘Flits’ kon komen.
Donderdag moet ik nog wel even naar mijn ‘Avontuurlijke’ chirurg om de uitslag te vernemen van de scans in het Vaatlab van vorige week.
Maar verder kan ik eindelijk weer eens rustig doorgaan met de Rest van mijn bezigheden in en rond het huis (niet te veel rond… VEEL te koud! 😛 ) en pogingen doen om wat ‘gezonder’ te gaan eten met verse zelf bereide maaltijden en zo…
Rest mij dus het aanrecht. 😉

Bloed, herstel en (voet)bal voorzichtig! Tot de volgende Flits.

Rapper Sjors en…

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie