Restflits 23 januari 2018

Vandaag in de Restflits:
– Leven zonder televisie
– Politieke columnist?
– Vivenz 2
– Feyenoord
– Wat nog Rest

Leven zonder televisie

In mijn laatste Flits van vrijdag 19 januari had ik de hoop uitgesproken om in het weekend nog even iets te Flitsen omdat ik nog van alles had te vertellen.
Nou… Mijn weekend lag een beetje overhoop…
Het begon eigenlijk vrijdagavond al, zo tegen 18.00 uur) toen ik het nieuws op NPO1 wilde aanzetten.
Mijn TV-ontvanger van Telfort gaf in plaats van het juiste kanaal een foutmelding door (F143). Zowel op de TV zelf als op de website van Telfort staan dan diverse handelingen die je kunt doen om dit probleem op te lossen.
Vanaf dat moment begon er een moeizame communicatie via het Telfort-forum en op zaterdag en zondag ook nog via Twitter tussen mij en ‘dienstdoende servicemedewerkers’.
Moeizaam want steeds weer op een dood spoor eindigend.
Gedurende het weekend heb ik mijn modem en de TV-ontvanger diverse keren uit en aan gezet en gereset, heb ik de draadloze adapters die voor de verbinding tussen het modem en de ontvanger moeten zorgen gereset en zo dicht mogelijk bij elkaar gebracht… allemaal zonder resultaat.
In het forum gaan dan uiteraard ook zogenaamd slimme mede-gebruikers zich ermee bemoeien en ongevraagde adviezen geven die nergens op slaan…
Ik was daar dus niet continu mee bezig maar wel zo’n beetje over de hele dag heen!
Bellen is natuurlijk directer maar ik heb daar slechte ervaringen mee.
Dan word je zeer lang aan de lijn gehouden en moet je alles doodleuk nog een keer over doen. Pure frustratie en zeer kostbaar want zo’n gesprek is niet gratis!
Dat kan en wil ik niet betalen.
Dan maar langzaam via internet (wat het dan gelukkig wel deed) maar wel gratis.

Ik had dus geen TV!
Ja, tegenwoordig kan je ook via de speciale website van Telfort TV kijken.
Maar ik heb persoonlijk echt moeite met het urenlang op een bureaustoel naar mijn beeldscherm van 24″ staren om zo een film te kijken!
Pijn in m’n ogen en pijn in m’n hoofd… 😛
Het nieuws en ‘De Slimste Mens’ van donderdag en vrijdag terugkijken ging dan nog wel…
Hoewel dit ook niet goed werkt want het beeld hapert voortdurend!
En helemaal ten einde raad wilde ik zondagavond dan toch graag een film kijken op NET5 en die stopte precies middenin met de melding dat de ‘Service tijdelijk niet beschikbaar is’!
Films terugkijken via de website kan dan weer niet, zo zag ik gisterenavond…

Eigenlijk had ik al die dagen van vrijdagavond tot gisterenavond dus tijd zat om misschien wel 20 Restflitsen te schrijven…
Maar met al dat gedoe had ik er overdag geen geduld voor en ‘s-avonds wil ik gewoon rustig op de bank een film kijken! Geen gezeur, geen geschrijf… Dan heb ik het gewoon gehad!
Vandaar dus geen geFlits en niets anders wat me kon opbeuren.

Maar gisteren ben ik ook weer naar Vivenz geweest en heb daar de nodige inspiratie opgedaan (lees verder in deze Flits) en voor ik straks naar de Sociale Dienst ga, wil ik eerst m’n oplopende agressie even van me af schrijven dus… FLITSEN MAAR! 😉

Oh ja… Uiteindelijk stuurt Telfort me een nieuwe ‘adapter’ om het probleem hiermee op te lossen. Hopen ze…
Wordt vervolgd wat betreft mijn ‘Leven zonder televisie’ dus…

Geen TV! Ook niet op de PC!

Politieke columnist?

Regelmatig word ik ook geïnspireerd om eens ergens over na te denken en zelfs ook iets te gaan schrijven door de dagelijkse columnist van AD De Dordtenaar: Kees Thies.
Vanmorgen wist hij me weer te verrassen met zijn laatste column.
Nou ja… verrassen… Ik kon er eigenlijk wel een beetje op wachten dat hij zoiets zou gaan schrijven.
Hij geeft namelijk best regelmatig aandacht aan de politieke ontwikkelingen in de stad Dordrecht en de Drechtsteden daar omheen.
En met de Gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet, is er al weer aardig wat politiek water door de Dordtse havens gestroomd…
Hoewel ik mezelf politiek gezien liever op de vlakte houd (mede omdat ik het allemaal maar een irritant en helaas te vaak oneerlijk spelletje vind, wat die ‘politici’ spelen…), heb ik Kees toch al enkele keren betrapt op mijns inziens te persoonlijk geladen columns.
Zo vond hij het enige weken geleden een slechte zaak dat dit jaar vermoedelijk de PVV en DENK mee zouden gaan doen in de Gemeente.
Het ‘Wilderiaanse geroeptoeter’ zag hij niet als een verrijking van de Dordtse politiek.
Hoewel die partij er voor mij persoonlijk niet bij hoeft te komen, heb ik hem er wel op  gewezen (via Facebook) dat de PVV gewoon ‘een partij’ is, dat er naar mijn weten zat Dordtenaren zijn die daarop zouden willen stemmen en dat dit in een democratie dan ook normaal moet zijn om daarmee het debat aan te gaan, hoe moeilijk dit misschien ook kan worden. Daar had hij verder geen commentaar op…

In een andere column kon hij ook al zijn mening geven over de mogelijke chaos in de Gemeenteraad die zou kunnen ontstaan nadat hij de prognose (peiling) van een mogelijke zetelverdeling had gezien. Sterk verdeeld en misschien wel 6 zetels voor de PVV… Tja…

In de column van vandaag gaat hij echter nog een stap verder door een ‘wegloper’ van de tot heden grootste partij van Dordrecht (al 8 jaar grootste in de raad: Beter Voor Dordt) persoonlijk te benoemen en als “beroepsintrigant en ‘wannabe-Wilderiaan’ ” te bestempelen.
Hoewel zijn vergelijking met de ‘Titanic’ heel gevat gekozen is als de BVD ongetwijfeld de komende verkiezingen een dergelijke ‘ramp’ tegemoet kan zien (hoewel we het werkelijk ‘zinken’ nog maar even af moeten wachten!); daar zal één lokale (ex-) bestuurder toch echt niet alleen de schuld van dragen.
Het politieke spel is weerbarstig en onvoorspelbaar zoals het weer.
De recente zware storm heeft Dordrecht met de nodige kleerscheuren overleefd.
De komende politieke storm zal de stad ook wel weer overleven.
Mocht het een gevalletje ‘puin ruimen’ worden, na medio maart, dan hebben we wat te doen als bedachtzame en kritische plaatsgenoten.
Met de kat of met de Hond…
Maar we zullen het toch echt samen moeten doen!

Kees Thies

Vivenz 2

Vorige week stond wat meer in het teken van de ‘kennismaking’ maar gisteren gingen we (naar mijn gevoel) nu toch wel wat meer het diepe in.
Hoewel er ook een kleine kennismaking was met een zevende deelnemer.
Jawel: een man erbij! Hoera! Ik ben niet meer de ‘zielige enige man’ in de groep.
Hoewel… Ik vond dat eigenlijk best gezellig! Maar goed…

We begonnen vorige week al en vervolgden gisteren in eerste instantie met het onderwerp ‘feedback’. Ofwel: hoe reageer je op iemand die iets vertelt tegen je. Iets persoonlijks of iets tegen jou gericht.
Een ‘ervaringsdeskundige’ moet uiteraard niet alleen maar zijn of haar ervaring prima kunnen delen maar ook de ervaringen van anderen kunnen verwerken en voorzien van constructieve feedback. Dat lijkt me heel essentieel!
En daar begint meteen mijn eerste ‘valkuil’ en ook leerdoel: ‘leren luisteren’.
Het is niet mijn desinteresse (in tegendeel!) maar vooral mijn eigen notoire gedachten die me namelijk dan meteen dwars zitten. Als iemand me iets vertelt dan komt dit best ‘hard’ aan (niet gek voor een hooggevoelig persoon…) en dan ga ik er zoveel dingen omheen denken dat goed reageren en dus een evenwichtige dialoog opbouwen meteen een probleem kan worden als we nog niet direct op één lijn zitten.
En in een groep klap ik dus eigenlijk vrij snel geheel dicht…
Daar had ik vorige week last van en nu eigenlijk ook wel weer.
Maar dan kwamen we meteen op het tweede grote onderwerp: ‘leerdoelen’.
Wat wil IK daar leren!
Nou ja, het ‘luisteren’ had ik vorige week al opgeschreven maar nu kwam daar misschien een beetje vreemd… mijn eigen probleem bij: ‘Welke doelen?’
Zoals ik hier in mijn blog al eens eerder heb geschreven:
Ik weet momenteel eigenlijk niet goed waarheen ik wil.
Wat wil ik nog? En wat KAN ik nog?

In de les komen uiteraard de succesverhalen aan bod, over mensen die geen kant meer op konden, zichzelf geen kans meer gaven in het leven en uiteindelijk toch hun levensdoel hadden gevonden en daar anderen mee konden helpen.
Dat is mooi! Voor hen!
(Ik doel hier uiteraard op artikelen in de lesmap.)
Maar voorlopig heb ik nog geen idee wat mijn doel nu is…
Te meer omdat de maatschappij van mij nog wel eist dat ik ‘gewoon’ een schop onder m’n reet moet krijgen en gaan werken voor geld…
Vanmiddag moet ik naar mijn contactpersoon van de Sociale Dienst maar die had me telefonisch al aangegeven dat het “allemaal leuk en aardig is, dat vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige, maar betaald werk moet natuurlijk altijd voorop staan”…
Rot op!
(Dat zal ik haar vermoedelijk niet gaan zeggen op die manier, maar ik hoop wel dat ze beseft dat ik nog druk aan het werk ben… aan mezelf!)

Het rondje ‘leerdoelen’ die aan het eind opgeschreven waren, bleef bij mij dus nog wat vaag en daar gaan we volgende week mee verder.

Feyenoord

Huh? Heb ik iets met voetbal?
Nee hoor! Schrik niet!
Maar met dit laatste onderwerp van deze Flits wil ik even reageren op de euforie in Rotterdam, nu oudgediende Robin van Persie weer terug is op net nest waarin hij opgroeide: Feyenoord. Met zijn gezin (vrouw, 2 kinderen waarvan 1 in Feyenoord shirt…) prijkt hij op de voorpagina van het AD vanmorgen. En gisteren werd de vraag al gesteld: “De nieuwe Dirk Kuyt?”
Poehee…

Ik zal je bekennen.
Als kind was ik ook voor Feyenoord!
Waarom?
Omdat mijn moeder fan was van Feyenoord!
Zij was als kind opgegroeid met de Dordtse club Emma, toen het betaalde voetbal nog niet bestond en ze zat vaak in het stadion te genieten van de wedstrijden!
Toen de club Feyenoord in Rotterdam ontstond en de beste spelers van Emma had opgekocht, ging ze als fan (uiteraard) over naar Feyenoord.
En dat moest ik meekrijgen in mijn opvoeding…
Ik heb zelfs een aantal jaren in een Feyenoord pyjama geslapen!
Maar wees gerust…
Toen ik als puber wat meer ging nadenken over wie ik was en wat ik zelf leuk vond, viel voetbal al snel af.
Zelf kon ik er ook geen hout van…
Werd in het schoolvoetbal team altijd in het doel gezet omdat ik de bal nauwelijks kon raken maar toen ik daarna geen bal kon stoppen, was mijn beste plek aan de zijlijn…
En hoewel ik de ophef rond het nationale team altijd wel leuk vond (vooral als ze wonnen…), heb ik me verder in mijn leven geen moment meer druk gemaakt wie er speelt en wie er wint…
Ja… Ik maak me druk dat er zo achterlijk veel geld in omgaat.
Pure waanzin dat die malloten zo gruwelijk veel verdienen aan de top!
Ze kunnen vaak nauwelijks lezen en schrijven en behoren tot de meest asociale groep mensheid maar als ze niet al te achterlijk met hun inkomsten omgaan, zijn ze voor hun 30e al dik miljonair!
Maar goed…
Slechts mijn bescheiden mening over het voetbal…

Grappig vind ik nu wel dat de fans zo lyrisch zijn over de oude en bewezen ooit goed spelende international Robin van Persie.
Hij is zelf inmiddels al op een leeftijd dat hij nauwelijks nog kan uitblinken in een jong team. Alleen zijn ‘uitstraling’ en ervaring zouden het team van ‘los zand’ weer goede moed en motivatie moeten geven om uit het dal te kunnen komen waar ze nu weer in zitten.
Vorig seizoen landskampioen en nu is het vergeleken met toen niet veel soeps…
Nou…
Van Persie is lekker ’thuis’, eindelijk weer op de plek waar hij z’n kids wil laten opgroeien en hij mag in zijn nadagen nog lekker veel verdienen…
Maar verder zal er uiteraard weinig veranderen.
Voetbal is een teamsport. Van 11 mensen in het veld en net zo’n aantal op de bank in reserve. Het team moet KLIKKEN. Ze moeten allemaal met HART spelen!
Niet met hun dikke portemonnee. Die maakt ze alleen maar lui en asociaal…

Blij in de Feyenoord-wei!

Wat nog Rest

Omdat het weer even voldoende is zo, ik straks weer weg moet naar mijn ‘strenge’ contactpersoon van de Sociale Dienst Drechtsteden en omdat ik morgen ook weer wat te schrijven wil hebben… Rest er voor nu weer niets meer.

Kijk, debatteer, voetbal en leer voorzichtig in je leven.
Tot de volgende Flits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie