Restflits 2 december 2017

Voor deze ‘DDZ’ heb ik veel actuele flitsen opgespaard.
Ik hoop daarom dat je er tijd voor hebt en er even voor gaat zitten! 😉

Vandaag in de Restflits:
– Afbraak… update
– ‘Clickbait’: Doe jij dat ook?
– Seks
– NoMoreNovember… update
– Sinterklaas en…
– Wat nog Rest

Afbraak… update

Wie het artikel over afgelopen maandag heeft gelezen – ‘De afbraak is begonnen’ – weet dat ik toen weer eens een grote K..dag had (ja met een dikke hoofdletter) die me zomaar weer in een dip had kunnen brengen. Met alle gevolgen van drankmisbruik van dien…
Gelukkig had ik geen drank in huis en was ik niet zo ver ‘heen’ dat ik met gierende banden meteen naar de Gall&Gall ben gescheurd om het te gaan kopen.
Zo erg heb ik dat overigens nog nooit meegemaakt…
Maar als de dip aanhoudt dan wordt de verleiding wel sterker als ik er een volgende keer weer eens langsloop. Dat is dus mijn valkuil.
Gelukkig voelde ik me dinsdag al weer ietsjes beter nadat ik dat artikel had geschreven.
En woensdag was ik weer mij oude ‘betere’ zelf want ik kreeg enkele goede berichten.
In feite gaat het altijd zo met mij… als er eens zo’n dag komt, wat vermoedelijk veel mensen wel eens meemaken, dan komt er ook altijd weer een goede dag.
Daar kan ik op wachten.
En nu was dit al verbazend snel!

Wie het artikel had gelezen (of nu alsnog heeft gelezen) weet dat ik tobde met een online bestelling, wateroverlast in de slaapkamer door lekkage, moeite met het ophangen van een lichtslinger waardoor die een beetje kapot ging en als sausje op het geheel een blauwe brief van de Belastingdienst met (be)dreigende woorden…
Dinsdagmiddag kwam de bestelling van Kruidvat netjes op tijd binnen en ik werd  meteen al vrolijk door de aanblik van die stapel kruidnoten en chocolade.
Ook de condooms zagen er grappig uit. 😉
Maar er kwam meer, vooral op de woensdag daarna!

Allereerst werd ik gebeld door de firma van de kozijnen, nadat ik dinsdag nog een tweede mail had gestuurd dat mijn lekkage toch wel ernstig is!
De goede man vroeg me even te kijken naar het raam en met name… naar de afvoergaatjes aan de binnenkant van het kozijn.
Daar zitten inderdaad twee sleuven. Blijkt voor afvoer van overtollig water te zijn…
De man gaf aan dat zelfs zonder sluitrubber alle water door die gaatjes weg zou stromen en ik dus geen lekkage zou mogen hebben. Tenzij deze gaatjes door de jaren heen vervuild en dus dichtgeslibd zouden zijn…
Op advies heb ik deze met een dun voorwerp zo diep mogelijk doorgestoken en er nog wat schoonmaakmiddel voor kunststof in gespoten (“HG doet wat het belooft” …).
Toen het later en vooral donderdag weer ging regenen… GEEN DRUPPEL lekkage meer!
Was het zo simpel…
Maar blij was ik uiteraard wel! 🙂

Woensdag heb ik ook de Belastingdienst gebeld hoe dat nu allemaal moet met die schulden en nu een aanmaning! Ik heb geen cent en zeker geen € 800 liggen om binnen 14 dagen te betalen!
De man die ik aan de lijn had overzag mijn situatie en zei dat er nu inderdaad zo snel mogelijk een (voorlopige) oplossing moest komen.
Dat ik het niet kon betalen begreep hij goed.
Nu moet ik binnen die termijn van 14 dagen een aanvraag betalingsregeling doen en daarin duidelijk uitleggen wat ik momenteel aan inkomsten en (vaste) uitgaven heb.
Toezeggingen kon hij niet doen maar het zou goed kunnen zijn dat er besloten wordt om voorlopig volledige uitstel te geven, tot de situatie positief verandert en ik kan beginnen met betalen.
Maar omdat ik wel goede wil vertoon behoef ik me nergens zorgen over te maken.
Pfff… dat lucht ook weer op.
Komende week maar weer eens een dik formulier invullen…

Over geld gesproken…
Bij de aanvraag van mijn bijstandsuitkering had ik een formulier meegekregen voor het aanvragen van ‘bijzondere bijstand’ omdat ik een koophuis heb en dus meer vaste uitgaven.
Ook afgelopen woensdag kreeg ik een brief van de Sociale Dienst waarin stond dat ik die ook krijg! Ruim € 100 erbij vanaf het begin van de bijstand!
En het eerste bedrag heb ik gisteren op betaaldag dus al ontvangen. 🙂
Het is niet overmatig veel maar de kans om het zo vol te houden wordt wel groter!
Zeker na het telefoontje wat ik gisteren kreeg van de bank waar mijn ex-partner en ik jaren geleden een grote lening hadden afgesloten.
Ook hier liep een aanvraag om de lasten te verminderen omdat ik dit in m’n eentje niet meer kan nu ik in de bijstand zit.
Het maandbedrag is voorlopig (voor een half jaar) flink verminderd en ik betaal dan geen rente maar alleen aflossing!
Wat een geweldig gebaar!
Hier wordt de bank zelf namelijk niet beter van.
Maar ze beseffen ook dat het nu belangrijker is voor mij dat ik doorga met aflossen zodat het bedrag (schrik niet… bijna € 16.000 …) langzaam aan minder wordt.
Weer heel erg goed nieuws dus! 🙂

Alles bij elkaar is de ‘afbraak’ in een paar dagen tijd omgedraaid naar nieuwe mogelijkheden voor een verdergaande ‘opbouw’!
Dat heb ik gisteren ook verteld tegen mijn Hoopvolle behandelaarster.

Maar goed dat ik niet toegegeven heb tijdens die ‘dipdag’ en alles rustig heb laten overwaaien. Geduld en hoop op verbetering zijn goud waard!

‘Clickbait’: doe jij dat ook?

Afgelopen week ben ik weer geïnspireerd door een column in het AD om er zelf eens over na te denken. Doe ik het?
Achteloos klikken op links in mailtjes, op sociale media of gewoonweg op nieuwssites zoals Nu.nl?
Als internetfanaat en dagelijks gebruiker van al die media komen ze dagelijks veelvuldig voorbij: Interessant lijkende links want (zogenaamd) bijzonder of grappig nieuws belovend. ‘Clickbait’. Ofwel verleidingen die je brengen op sites die je eigenlijk achteraf helemaal niets belangrijks of leuks laten zien of zelfs malware of virussen bezorgen!
Columniste Nynke de Jong weet er alles van met haar “achteloze geklik op clickbait”.
In haar column beschrijft ze echter een interessante boodschap van enkele bekende persoonlijkheden hoever al dat klikken kan gaan en dat je daar voortaan maar eens beter over moet nadenken.
In dit geval gaat het slechts om de privacy van bekende persoonlijkheden.
Maar het kan dus allemaal veel grotere gevolgen hebben.
Hebben de lezers hier ervaring mee?
Nou… ik wel.

Laat ik voorop stellen dat ik ‘allergisch’ ben voor alle achterklap en roddels over al die celebrities. Ik haat dit soort ‘leesvoer’.
Toen er nog geen internet was, smulden vele mensen al van de roddelbladen Privé, Story, Weekend en wat er nog meer voor onbeschaamde pulpjournalistiek te koop was…
Verschrikkelijk!
Nu je via internet vrijwel de hele dag wel dit soort ‘artikelen’ kan lezen met een enkele klik, is de verslaving aan de roddeljournalistiek alleen maar toegenomen.
‘Clickbait’ dus.
Heb ik geen last van. Nooit gehad.
Wel ben ik wat gevoeliger voor ‘jailbait’.
Zoals ik al eerder heb geschreven, ben ik door de (voornamelijk jongere) jaren heen nogal eens bezig geweest met passieve seksualiteit, ofwel pornografie.
Dat ik zo’n beetje “alles wel heb gezien”.
Daar hoorde dan ook seksualiteit met minderjarigen in de hoofdrol bij, aangezien dat in mijn jongere jaren nog gewoon legaal te koop was!
Op internet ontstond eerst dus in de VS (waar anders…) het begrip ‘jailbait’ en dat bestaat nu nog steeds. Sites die (voornamelijk) mannen verleiden met minderjarige modellen.
Die dan ofwel gewoon 18+ zijn ofwel minderjarig maar dan gewoon ‘bedekt’ waardoor het dus helemaal geen illegale ontoelaatbare inhoud bevat.
Erotiek op de ‘grens’ dus.
In mijn mindere jaren was ik daar wel eens nieuwsgierig naar…

Resumerend moet ik zeggen dat alles waar ‘-bait’ achter staat beter met rust gelaten kan worden. Want je wil niets van bekende persoonlijkheden weten waar je zelf ook niet door in de ‘spotlights’ wil komen te staan.
En je wilt niet in verband gebracht worden met bijna ontoelaatbare verleidingen die jouw persoonlijkheid en reputatie kunnen schaden.
Kweek er een oog en neus voor!
Want zelf ben ik daar ook door schade en schande wijs mee geworden.
Door ‘malware’, virussen en onterechte maar wel vernietigende beschuldigingen…

Er is al meer dan genoeg echt interessant nieuws om op te klikken!
Kweek daar liever een neus voor! 🙂

Seks

Yes! Tijd voor seks en sensatie bij De Rest… 😛
Maar in het kader van de ‘IK OOK’ hype en seksmaand bij NPO3 waar ik al eerder over schreef, ontkom ik er niet altijd aan.
Ik broed momenteel op een uitgebreider artikel.
Maar in het AD van 30 november las ik weer eens een interessant artikel over de andere kant van seksualiteit: ‘Polyamorie is voor mij ultiem liefhebben’
Over een jonge dame van 27 jaar die een liefdesrelatie heeft met DRIE mensen; 2 mannen en 1 vrouw. Ook seksueel…
Ze noemt zichzelf ‘panseksueel’, dus of het een vrouw of man is maakt haar niets uit.
Als er een ‘klik’ is en ze van de mens houdt, kan ze er seks mee hebben.
Hoppa! Zo kan het dus ook!
Hoewel ik best wel progressief ben in mijn seksuele opvattingen en ik me moeiteloos in een kamer kan bevinden waar meerdere mensen seks hebben (bepaald soort feestjes zoals ‘gangbangs’) gaat dit me wel weer erg ver.
Ik zie me nog niet rollebollen met vrouwen EN mannen… Ugh… 😛
Wat dat betreft ben ik veel te sterk hetero.
Maar dat het bestaat en gebeurt weet ik maar ook al te goed.
Bekende persoonlijkheden waren of zijn panseksueel.
Wijlen Freddy Mercury zou het met mannen en vrouwen hebben gedaan.
Met alle gevolgen van dien uiteindelijk…
Maar ook bekende vrouwen als Miley Cyrus, Angelina Jolie, Madonna en Lady Gaga noemen zichzelf panseksueel!
Het komt dus vaker voor dan we kunnen vermoeden, zeker omdat niet elk ‘normaal’ mens daar makkelijk mee te koop zal lopen…
Waar dus (te?) zware discussies ontstaan naar aanleiding van de ‘IK OOK’ hype, waardoor veel mensen seks als iets gevaarlijks en soms zelfs smerigs gaan zien…
Zijn er echt zat mensen die ervan genieten. En dan vermoedelijk meer en ruiger dan gemiddeld…
Dit intrigeert me en daarom kom ik daar later zeker nog op terug in een uitgebreid artikel.

NoMoreNovember update

Ja je leest het goed: Niet alleen NoMoreVember maar NoMoreNOvember.
Want beste menschen… November 2017 is afgelopen.
We zitten al weer in DEcember!
Eindelijk! (?)
Ingekakte mensen mogen weer bijkomen want nu gaat het allemaal gebeuren.
December – feestmaand, lichtmaand.
Maar wat nu met mijn ‘NoMore…’ aktie?
Zoals ik al eerder aangaf: Die stopt niet hoor!
Vandaag is het nu 5 weken zonder sterke drank en dat is nog altijd niets.
Vanaf nu noem ik het daarom simpel- en kortweg: ‘NoMore’!
En daarvan houd ik je zeker weer op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.
Zowel positieve (weer een paar weken erbij) als negatieve… (durf er niet op te hopen uiteraard…)

Wordt vervolgd dus.

Sinterklaas en…

Ja ‘en…’ wat?
Zwarte Piet?
Of staat er nu morgen een knokploeg met ‘Zwarte Piet is racisme’ activisten voor mijn deur?
Hoewel ik het zwart inzie en een zwarte waas voor mijn ogen krijg als ik over die waanzinnige discussie nadenk, kom ik hier nog dit weekend op terug.
Met een uitgebreid ‘Sinterklahaas’ artikel. 😉

Wat nog Rest

Nou nou nou… Dan durven sommige mensen te zeggen dat ik “zeker niks beleef en wel een doodsaai leven heb”?
Dit was weer een enerverende week waarin bijna elke dag wel iets bijzonders is gebeurd!
En dan heb ik nog niet eens verteld dat dit weekend mijn beide kinderen naar de ‘Ayahuasca workshop’ zijn bij Proceswerk.
Ik ben heel benieuwd hoe ze hier uit gaan komen…
Mijn zoon heeft dit dus al eens meegemaakt en is daar ‘als een ander mens’ uit gekomen…
Wat zal het met mijn dochter doen?
En verder kan ik blij zijn dat mijn zoon een nieuwe baan heeft gevonden!
Hij gaat vanaf 18 december werken bij een IT-bedrijf in… Ierland!
Nou… dan wordt het nog stiller om me heen.
Ik hoop oprecht dat dit ‘avontuur’ hem veel goeds gaat brengen.

Geniet van het koude ‘winterweekend’!
En van goede muziek!
Tot de volgende Flits! 🙂

 

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk, Seksualiteit met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie