Bad moon rising!

Wow!
Wat kunnen toevalligheden (?) altijd op z’n plaats vallen.
Zoals ik gisteren en eergisteren al zei:
“These days…”
Laat het gisteren nu VOLLE maan zijn geweest!
Een paar jaar geleden hield ik dat nog bij omdat ik dacht dat met name mijn slapen dan slechter ging.
De laatste tijd slaap ik goed of slecht… Random.
Naar mijn idee zonder enige verbinding met ‘volle maan’.
Maar gisteren las ik op Facebook iemand zeggen:
“Volle maan! En ik heb niet eens ruzie gehad!”
Nou ik dus wel en ik vrees dat alle kwartjes weer vallen…

Najaarsdepressie, een sinds 1 oktober thuis ‘zittende’ zoon, een nieuwe strijd met uitkeringsverstrekkers (in de zin van: ‘Hoe ga ik dat volhouden?’) en mijn hernieuwde strijd tegen de fles…

Over die kwartjes…
Mede dankzij het oppakken van mijn oude gewoonte, heb ik gisteren weer eens een soort van ‘knallende’ ruzie gehad met mijn zoon.
Niet verrassend eigenlijk…
Het kwam gewoon gisteren tot een uitbarsting.
Want hij ergert zich dan aan mij en ik aan hem.
Waarna we elkaar niet te lijf gaan maar waarbij ik de volumeknop van mijn PC wel weer wist te vinden…
Uiteraard als olie op het vuur.
In ieder geval was het voldoende aanleiding voor mijn zoon om de beslissing te nemen hier te vertrekken.
Als zijn moeder ziek is van de psychose en ik last heb van mijn persoonlijke verslaving dan wil hij daar het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijven.
Om erger te voorkomen.
Vandaag is hij dus verhuisd naar zijn zus.
Ik ben benieuwd hoe lang dit gaat werken…
Maar anders gaat ie gewoon op straat wonen…
Zo zegt ie. 😛

Uiteraard begrijp ik een en ander wel.
Toen ik ongeveer 6 weken geleden aangaf (weer eens) gestopt te zijn met sterke drank, gaf hij al aan: “Nu of nooit.”
Ofwel: als het nu weer niet lukt dan stopt hij ermee me te blijven accepteren op mijn manier. Daar heeft hij last van en dat wil hij nu definitief voorkomen.
Nogmaals: begrijpelijk.

Belangrijk voor mij is nu: wat ga ik doen.
Blijven terugvallen en geen hoop in enige toekomst zien?
Zo voelt dit niet bij mij…
Hoewel ik inderdaad weer een dip heb en het ‘vocht’ gebruik om mijn gevoelens te beteugelen, weet ik dat dit niet te lang mag duren.
Dan word ik weer doodziek en wie weet wel eens een keer fataal…
Hoewel ik mezelf steeds maar weer wijs maak dat het in ‘gevallen’ nog veel erger kan gaan en er bekende mensen zijn die niet stoppen met een liter per dag, terwijl ik het steevast op die halve liter kan houden; ergens komt die grens steeds dichterbij dat mijn lichaam aangeeft: “Genoeg is genoeg!”
Ook al kom ik voor vreemden nog altijd niet ‘vreemd’ over…
Wie het herkent ziet en… ruikt het!
Dronken word ik nooit meer en ondanks wat de ‘deskundigen’ durven beweren, reageer ik in het verkeer beter dan wanneer ik hypernerveus de straat op ga…
Maar ja, de ‘meter’ zal onfeilbaar zijn.

Nogmaals: wat ga en wat KAN ik nu doen.
Financieel kan ik bijna niets, zeker als ik nu weer te regelmatig bepaald ‘vocht’ in huis ga halen… Alleen DIE ‘stok’ zou al hard genoeg moeten slaan!
Wil ik gezond blijven eten of wil ik alleen nog maar drinken?
Beide kan nu bijna niet meer.
Er moet wel degelijk een breek komen in deze hernieuwde impasse en een pad gevonden worden waarop ik weer door kan lopen.
Met of zonder etalages… 😉

Nu ik weer (even) alleen ben, ga ik de komende dagen maar weer eens bij mezelf te rade.
Mezelf voor m’n hoofd slaan… Of juist niet?
Alles dubbel en dwars van me af schrijven in NOG meer blogartikelen? Of juist niet…
In ieder geval even een soort van time-out en vooruitzicht dat ik komende woensdagavond een ‘Rotavond’ moet gaan beleven vanwege ‘Kunstmin Live’!
Dat zou voor mij wel eens een mijlpaal kunnen zijn.
Daar kijk ik naar uit en daarover zal ik dan na woensdag zeker schrijven!

Dit bericht is geplaatst in Column, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op Bad moon rising!

 1. Anne schreef:

  Ai ai.. Neem je zoon maar eens serieus. Ik ben (helaas) opgevoed door een alcoholistische vader -waarmee het contact sinds kort weer dood is- en ik heb het voor mekaar gekregen hoor. Op 15 jarige leeftijd het huis uit. Dag dag!

  Nu moet ik zeggen dat pa een kwade dronk heeft dus dat was wel extra reden.. Ook moet ik eraan toevoegen dat ik net zo goed een full blown alcoholist ben geweest en nog steeds vecht met mijn neiging verslaafd te raken aan alles dat los en vast zit.

  Probeer de AA maar eens – gratis en voor niets + lang niet zo ‘godvrezend’ als je zou verwachten 😉 Ofja – in mijn oude stad dan, geen idee waar jij terecht zou komen maar het is wellicht een poging waard!(?)

  Uiteindelijk moet je het zelf doen. De beslissing nemen. De Keuze maken. Elke dag. De rest van je f*cking leven. Want ik weet hoe makkelijk je de hoop opgeeft met het vooruitzicht ‘eens verslaafd, altijd verslaafd’. Maar het gaat erom of je dat enkel in je hoofd bevecht of met de drank, drugs (of vulmaarin).

  Mocht je dit als ontmoedigend ervaren of mijn reacties om andere redenen niet waarderen, dan hoor ik het graag. Ik weet gewoon dat ik tijdens verslavingen alleen ben, en graag een mattie heb – vandaar ook mijn gestalk. T laatste dat ik wil is het je nog lastiger maken, geloof me 😉

 2. johnvanderest schreef:

  Omg… Lastiger?
  Je bent de eerste en enige die me (uit ervaring…) durft te ‘stalken’.
  Hihi! Don’t stop!
  Dat heb ik dus nodig.
  Soort van begripvolle ‘sparring partners’ op afstand dan wel in de buurt…
  Alleen heb ik wel iets tegen die praatgroepen waarin iedereen over elkaars ellende gaat zitten filosoferen… Daar heb ik dus helemaal niks mee.
  Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg…

  De AA wil me hier in Dordrecht niet zien.
  Dan moet ik (gek genoeg?) eerst 100% droog staan.
  Bij meerdere zorgverleners zien ze mij ook niet ‘zitten’…
  Waar ik dus geheel niets van begrijp.
  Maar gelukkig kan ik bij ‘De Hoop’ dan wel weer terecht maar gezien hun vermoedelijk lagere grens, moet ik dus weer zo lang wachten…
  Overigens verwacht ik daar echt weer geen wonderen van…
  Want idd… Ik moet het uiteindelijk gewoon allemaal zelf doen.

  Wat is een kwade dronk?
  Bij mij uit zich dat meestal in ‘vergeetachtigheid’ en vaak overdreven emoties.
  Dus extreem huilen of lachen… Net naar gelang de situatie.
  En zoals gisteren dus…
  Toen mij zoon boven wat ‘herrie’ ging maken met het verplaatsen van dingen in zijn kamer, had ik daar last van en draaide ik even “From Within” van Mark Petrie keihard…
  Waarop hij dan uiteraard meteen beneden stond of dit even niet anders kon…
  Verder niets gebeurd. Maar de toon keihard gezet.

  Enig geweld kan ik me niet herinneren…
  Alleen verbaal en muzikaal. 😛
  Maar heftig genoeg om mijn gevoelens te ventileren…
  Wie anders begrijpt dat beter dan je eigen kinderen?

  Vandaag gaan we (kids en ik) iig nog wel even de afleveringen 7 en 8 van ‘Legion’ bekijken.
  Dan zit de eerste episode erop.
  Moeilijke serie maar wel heel bijzonder.
  En daarna… Zien we wel weer verder hoe het loopt. 🙂

 3. Anne schreef:

  Hmm.. Dat noem ik geen kwade dronk 😉 Dan zou ik dat namelijk ook hebben hehehe.. Raar eigenlijk, dat middelen dat doen terwijl ze je zogenaamd afvlakken. “I don’t want it, I just need it, to feel -to breath – to know I’m alive” (om Tool even te quoten – zwaar psychotische muziek en clips maar de tekst is goed hehe..)

  Nee een kwade dronk noem ik die soort waaraan je kinderen niet alleen geestelijke trauma’s aan overhouden. Ik zeg maar niet teveel gezien dit openbaar staat en pa ook in Dordt woont. Als ie dan opeens AA dordt google-t ben ik de lul – of ja: hij eigenlijk ook :’)

  Hoe jij de AA ziet, zo heb ik het niet ervaren. Na de nodige therapie was het zelfs een opluchting haha. Ellendig gedoe allemaal, dat wel.. En vragen of je ff 100% droog kan staan voordat je langs hopt is ronduit debiel. Als dat zo’n makkie is zou je er immers niet naar toe hoeven.

  Maaruhm.. ik blijf mooi doorlullen dan! Mocht er iets zijn dat je discreet kwijt wilt dan mag je altijd mailen (zie ‘t envelopje in mijn sidebar – niet zo’n fan van spam ;)) Have fun with the kidoos en tot spreeks!

 4. johnvanderest schreef:

  Ja het vlakt af… In MIJN geval voornamelijk mijn zenuwen, als notoire ‘zenuwlijder’…
  Het maakt mij weer zekerder van mezelf bij alles wat ik doe.
  Maar inderdaad…
  Heftige emoties worden nog heftiger…
  Tja…
  Vaak goed, soms helemaal niet goed.
  Alles wat kunstmatig is, zou eigenlijk NOOIT goed mogen zijn!
  Maar waarom ZWEREN dan zo veel mensen bij wietgebruik en zegt zelfs mijn eigen zoon dat het verantwoorde gebruik van Ayahuasca een mens echt kan verbeteren?
  Ik weet het niet…
  Ik zou daar wel supergraag met meerdere mensen mee willen praten!
  Gewoon over al HUN ervaringen met middelen, strijd met de gevoelens en alle instanties…
  Omdat die vrijwel ALLES afkeuren omdat je maar “eindelijk weer eens een normaal mens moet worden”.
  @#$%^&*()_(*&^%$#%^&*()_+_)(*&^%$#%^&*()__)(*&^%
  Ahum… Wat ik probeer te zeggen is…
  WAT is een normaal mens?

  Ga maar eens zo’n 20.000 jaren terug.
  Je gaat je verbazen.

  • Anne schreef:

   Ahum.. ‘n tikkeltje laat maar: herkenbare gedachten. Ik ben niet vies van een jointje hoor, eigenlijk bevalt alles wel :’).. Maar zie hier maar eens mensen te vinden die er voor uit komen. Sorry maar al dat straight edge gelul komt mij soms (ook?) de nek uit. Normaal bestaat niet. Ofja: ik zal iemand niet snel normaal noemen… Verklaar hen eerder voor gek dat ze ‘stuck’ zitten in een sleur en daar oké mee zijn. It’s better to burn out than to fade away – zoals Kurt Cobain al mooi wist te verwoorden. Maar hé.. meestal vermijd ik dit soort gedachten toch, anders ga ik wel héél gemakkelijk overstag.. Drank trekt me niet meer zo.. die roes doet me te veel aan een illusie denken en ik kon niet meer tegen de schaamte en het ‘kwijtraken van stukjes film’. Maar even eerlijk: weer redelijk nuchter en al overweeg ik toch soms die fles wodka maar eens aan te breken – 2 jaar geleden van vrienden gekregen omdat ze de update even niet hadden meegekregen 😛 Nuchter zijn is saai. Verveling is geestdodend. Het is dus een afweging.. Ook ik geloof dat middelen je horizon op een positieve manier kunnen verbreden. Dat wisten ze voor de ‘beschaving’ en de norm toesloeg inderdaad ook al..

   • johnvanderest schreef:

    Ja dat laatste bedoel ik dus.
    In Europa liepen ze nog in berenvellen en sloegen ze elkaar de hersens in met knuppels, terwijl in sommige (vergeten?) culturen een hogere werkelijkheid al bekend was.
    Maar ja… Zodra de woorden geld en macht belangrijker werden…
    Maar goed, volgens mij zie je dat ook allemaal prima in! Top!
    Hoewel ik persoonlijk nooit verder ben gegaan dan alleen drank.
    Omdat het mij ‘helpt’ mijn notoire en vermoeiende denken af te zwakken.
    Dat ik inderdaad dan af en toe ‘stukjes film’ mis, vind ik zelf eigenlijk helemaal niet zo erg.
    Alleen mijn omgeving dus wel…
    Ach ja, dat wordt voor mij ook steeds minder belangrijk. 😉

Geef een reactie