Geen Rest van de Column

Enkele dagen geleden zou ik er nog eens stevig over gaan denken of ik meer zou gaan maken van de column. Aanleiding was de vakantie van mijn plaatsgenoot en dagelijks columnist Kees Thies. Eigenlijk een beetje vanwege het gemis daarvan en om op mijn beurt op die manier wat ‘Dordtse eieren’ kwijt te kunnen, toepasselijk in deze Meimaand – Eimaand…
Heel even tipte ik al wel wat onderwerpen aan.
En ook nu zou ik gewoon eenvoudig een pagina kunnen schrijven over bijvoorbeeld de roerige plaatselijke politiek waarin de grootste partij (Beter Voor Dordt) het moeilijk heeft en enkele raadsleden gaat verliezen.
Ik zou dan best heel goed mijn mening kunnen geven over met name een Eline van der Vorm, die al jaren timmert aan haar reputatie in de Dordtse scene en daar bij BVD de eerste grote kansen voor heeft gehad.
Haar volgde ik al geruime tijd via Twitter en heb talloze scherpe maar vaak wel ware meningen voorbij zien komen. Ze studeerde nog en probeerde zich als alleenstaande moeder overeind te houden in de verhardende maatschappij maar net zoals wijlen haar vader was zij uit een bepaald hout gesneden wat zeker wel toekomst zou hebben.
Zo zag ik dat toen.
De laatste paar jaar krijg ik echter het idee dat ze van enige publiciteitsgeilheid niet vies is en daarvoor was bij BVD niet zo veel ruimte.
Nieuwe partijen komen echter in de race bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en het zal me niets verbazen als zij en haar kompanen daar meer Vrijheid zullen zoeken die ze nodig hebben.

Maar daar wilde ik eigenlijk helemaal niet over schrijven…
Want hoewel ik het Dordtse wereldje van de zijlijn probeer te volgen en daar zeker mijn eigen Overdenkingen bij heb, zie ik dit voor ‘De Rest van het Avontuur’ niet zo van belang.
Op dit moment althans niet.
Want… Wie kent John van de Rest en wie leest dit eigenlijk?
Juist en zo komen we meteen aan op hetzelfde punt als waarop Fata Morgana Internetradio staat. Ik kan een programma gaan maken en absoluut roeptoeteren wat ik wil maar ik doe het wel voor mezelf als er simpelweg niemand luistert.

Het laatste blogartikel ‘De Rest van de Column’ is vrijwel niet gelezen.
Gewoon omdat de mensen die mij kennen niet zo geïnteresseerd zijn in mijn kritische kijk op het Dordtse en de mensen die me niet kennen en ver weg wonen helemaal niets hebben met Dordrecht.
En eigenlijk was de rode draad van deze blog voorheen ook nooit zo plaatselijk gericht.
Meer algemeen nadenkend over het leven en alles wat daarbij komt kijken.
Dan is het teveel toespitsen op lokale en zelfs mijn persoonlijke knelpunten misschien voor niemand interessant.
Dat ik de laatste tijd juist nogal diep doorging over mijn medische aandoeningen en persoonlijke frustraties, komt natuurlijk wel omdat ik dit gewoon kwijt moest.
Zoveel impact wat het allemaal heeft veroorzaakt…

Op zich is het wel goed om te weten dat deze blog een persoonlijke blog is.
‘De Rest van het Avontuur’ is en blijft MIJN avontuur.
En natuurlijk heb ik het recht om te schrijven wat ik wil.
Of dat nu over Dordrecht, politiek, voetbal, het Eurovisie Songfestival of de pijn in mijn benen gaat; dat maak ik helemaal zelf uit.

Voor nu houd ik het er echter toch maar bij dat ik voorlopig geen blog ga vullen met meer over Dordtse aandachtspunten.
Voorlopig blijf ik even bij mezelf en ik ga me voorbereiden op een ouderwets avondje Songfestival waarbij ik uiteraard met spanning zal kijken hoe hoog…
… juist: Kroatië gaat eindigen!
Mijn favoriete Kroatische dikzak Jacques Houdek gooit niet alleen zijn gewicht maar vooral zijn gigantische stem in de strijd met ‘My Friend’.
Wordt misschien geen top 10 maar dat moeten we ook nog maar zien met de overigens ook goed zingende meisjes van OG3NE. (Wie verzint dit soort belachelijke namen eigenlijk…)

Fijn weekend alvast en tot… De Rest… van het volgende Avontuur. 😉

Jacques Houdek

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie