De Rest van de Column

OMG! Mijn favoriete AD columnist Kees Thies is met vakantie!
Ik miste gisteren al enige activiteit op Facebook met linkjes en zo, tot ik later de officiële melding zag op de pagina waar normaliter zijn geschreven column staat.
Wat nu?
Waar kan ik me nu serieus in verdiepen en me af en toe lekker tegenaan bemoeien?
Geen scherpe blik op Dordtse misstanden of eigenaardigheden waar ik ook een mening over heb. Geen nieuws over de gifbelt van Dupont/Chemours, geen mening over het Dordtse voetbal wat met de hakken over de sloot nog in leven is, geen kritische noot over de Dordtse politiek of welstandscommissies die de stad er niet veel fraaier laten uitzien, geen update over de duivenpoep status op het Vrieseplein, geen nieuwe ontwikkelingen bij de Dordtse lokale omroep RTV Dordrecht om onder de loep te nemen, geen ontmoetingen met markante buurtbewoners of voorbijgangers die hij samen met Blafmans tegen het lijf loopt…
Helemaal niets! 🙁

Ik kan me verdiepen in de wekelijkse column van Josse Kok maar die laat in al zijn geurende en gekleurde woorden al zo weinig aan de verbeelding over dat ik daar geen zinnig gezwets aan toe kan voegen.
Hij zou dit overigens toch niet lezen laat staan waarderen.

Dan zijn daar nog de landelijke dagelijkse columnisten waar ik een mening over kan hebben maar dat wordt even landelijk al voldoende van commentaar voorzien middels ingezonden brieven via mail en dat moet wel erg in mijn belevingswereld passen, wil ik daar een inspiratief commentaar op kunnen leveren.

Nee, terwijl mijn bijna dagelijks potje ‘roerschrijven’ even moet wachten tot Kees weer terug is van zijn uiteraard welverdiende vakantie, zal ik het even op een andere manier moeten overleven.
Dan maar De Rest van de Column.

Maar waar moet ik het als simpele Dordtse Restant dan over hebben?
Zeker nu ik me door mijn mobiliteitsproblemen de laatste maanden niet verder begeef dan de supermarkten in de omgeving, valt me weinig op waar ik me tegenaan kan bemoeien.

Of het moet de irritante drukte langs mijn voordeur zijn, nu het fietspad langs de N3 ter hoogte van onze wijk al enige weken afgesloten is wegens werkzaamheden en de omleiding precies door onze voor auto’s doodlopende straat gaat.
Waardoor (te) hard rijdende scooters, ontelbare (race-) fietsers, verdwaasde en verbaasde hardlopers en wandelaars nu allemaal de normale rust voor mijn huis verstoren.

Of ik moet me kritisch uitlaten over het gedrag van de talrijke hondenbezitters bij wie het nieuwe Dordtse hondenpoep beleid blijkbaar nog niet is doorgedrongen want vrolijk hun honden laten poepen achter mijn  achtertuin en dit nooit opruimen…
Nu heb ik ook nooit enige afvalbak gezien in de wijde omgeving dus ik vermoed dat het rondje afmaken met een warm geurend zakje in de binnenzak niet als een optie wordt beschouwd…

En ik kijk nu heel anders – misschien zelfs weemoedig – naar de Willemshoeve, nu ik weet dat deze binnenkort tegen de vlakte gaat. Het zal me niet verbazen als hier later een modern bouwwerk verschijnt waaraan ik me ga ergeren…

Ook kan ik mijn verbazing misschien uitspreken over de nieuwe fietsenwinkel die eindelijk gevestigd is in Winkelcentrum Sterrenburg?
Waar je nu met je kapotte fiets via het parkeerdak moet zien te komen om vervolgens laverend tussen (oudere) mensen met winkelwagens of rollators en kleine kinderen de winkel proberen te bereiken?
Dan zat Halfords voorheen op een logischer plek…

Ook blijft het 20-jarenplan (of is het al meer?) dit Winkelcentrum nu eindelijk eens te gaan verbouwen zodat de lelijke open plek opgevuld wordt nog twijfelachtig?
De eigenaar maakt zich meer druk om die ‘zeer aantrekkelijke’ koopzondag en hoe daar geld mee binnen te halen, al dan niet door financiële sancties tegen niet meewerkende winkeliers…

Eigenlijk zou ik niet weten waarover ik het in een column zou kunnen hebben.
Daar ga ik dan nog maar even over nadenken.
Over De Rest van de Column.

De Willemshoeve – zolang het nog kan…

Dit bericht is geplaatst in Column, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie