TestResten – Evaluatie Fata Morgana Internetradio en verder…

Na het testprogramma afgelopen vrijdagavond moest ik er even een paar nachtjes over slapen en goed nadenken.
Hoe ging het en wat wil ik er nu verder mee, met dat live programma maken?
Dat viel niet mee.
Maar nu, wennend aan een uur tijdverschil en met het oog op weer een mooie lenteweek die er aan komt, denk ik dat ik eerlijk moet zijn.

Deze evaluatie heeft niet enkel en alleen te maken met de radio natuurlijk.
Het gaat ook over mezelf en hoe ik momenteel in het leven sta.
Wie een beetje mee heeft gelezen in deze blog en eventueel op Facebook weet dat dit niet meevalt.
Dat viel al langer niet mee omdat ik een beetje vast zit in het bepalen van mijn (nieuwe) doelen waar ik mee bezig zou willen zijn en een mogelijk dreigende depressie die altijd weer op de loer ligt… Maar ik had hoop.
Totdat ik dit jaar door fysieke beperkingen nog verder op mezelf ben teruggewezen.
Een operatie die er ooit aan zat te komen en de nodige impact had en nog wel heeft en dan weer een nieuwe beperking waarvan ik op dit moment nog niet weet hoe dat zal verlopen.
Maar goed gaat het nog niet en ondanks het komende mooie weer zal ik me moeten beperken om de pijn en eventueel erger te voorkomen.
“Doe lekker rustig aan.”
Krijg ik dan als advies van sommige meelevende personen…
Ja ‘lekker’… Poeh hee…
Deed ik al veel te weinig tijdens de onvermijdelijke winter; keek ik met smart uit naar mooi weer om dan in ieder geval weer meer buiten te kunnen doen, al was het alleen maar in de tuin… Ben ik nog beperkter dan ooit tevoren en weet ik met mezelf geen raad.
Aannemende dat hier ook wel weer een eind aan zal komen; het duurt te lang.
Mijn zwakke punt om te veel negatieve gedachten te bestrijden is – zoals de meesten zullen weten – nog altijd de drank en hoewel beperkt… ik maak daar weer ‘dankbaar’ gebruik van.
Daarom pieker ik me suf hoe ik deze krachtige vicieuze cirkel kan doorbreken.

Of ik weer zou kunnen beginnen met een regulier live radioprogramma hangt niet zo zeer van mijn fysieke gesteldheid af. Dat doe je natuurlijk zittend en met mijn stem is gelukkig niets mis… 😛
Het radioprogramma afgelopen vrijdag is dan ook naar mijn gevoel prima verlopen!
Ik had al maanden een soort playlist klaar staan voor een komende test dus voorbereiding was niet nodig.
Er gaan toch nog een paar kleine dingetjes technisch mis.
Zo kan ik opeens het programma weer niet opnemen en worden bepaalde songs middenin afgebroken… Maar daar zal ongetwijfeld een verklaring voor zijn.
Algemeen genomen ging het prima. En ik vond het ook leuk om te doen!
Los van het aantal luisteraars… Maar ik ga ervan uit dat bij herhaling en continuïteit dit langzaam aan wel zal toenemen.
En dat is nu juist waar het om gaat.

Eerder had ik al eens aangegeven dat het live programma wel iets moet toevoegen aan de bestaande nonstop en niet alleen maar twee uurtjes aan elkaar praten van plaatjes is.
Er moet inhoud zijn. Iets waardoor je als luisteraar interesse krijgt om af te stemmen op die uurtjes. Meer dan alleen maar voor het horen van mijn stem…
En wat dat moet worden weet ik nog niet.
Een wekelijkse ‘Overdenkingen’ gaat me niet lukken, een persoonlijke kijk op de wekelijkse actualiteiten zal vermoedelijk te zwartgallig worden, ‘verzoekies’ draaien van luisteraars is nog niet echt simpel te realiseren en gasten uitnodigen voor interviews en eventueel zelfs korte live optredens (wat ik ooit in mijn hoofd had) is technisch nog onmogelijk.

Daarnaast loopt er momenteel een actie rondom mijn zoon, die na de middelbare school gaat studeren in Rotterdam maar in een korte periode daarvoor mogelijk weer thuis zal moeten wonen. Dat is allemaal nog niet zeker maar als dat zo is dan heb ik de rust niet voor mijn programma en zal de ruimte gedeeld moeten worden.

Kortom: redenen genoeg om te besluiten voorlopig nog NIET wekelijks een live programma te gaan maken.
Misschien heb ik nog wel een keer een gekke bui als het zo eens uitkomt en ik plotseling wel live ga, wat ik dan meestal in deze blog en via Facebook aankondig, maar voorlopig begin ik niet aan het uitwerken van concrete plannen voor een regulier programma.

Voorlopig ga ik blijven proberen geduld te bewaren om mijn algehele gezondheid weer op peil te laten komen en om te gaan genieten van alle toevallige mooie dingen die wel op mijn pad verschijnen.
Zoals bijvoorbeeld het mooie weer, waar ik met enige voorzichtigheid en beleid toch wel van wil genieten omdat dit ook goed is voor mijn gezondheid!

Uiteraard geef ik regelmatig wel weer een ‘update’ van de situatie.

 

wordt vervolgd

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Internetradio, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op TestResten – Evaluatie Fata Morgana Internetradio en verder…

 1. leegschrift schreef:

  Tjonge, sterkte ermee zeg. Mja, drank is meestal niet echt een gezondmakertje. Een probleem wat meestal niet simpel te tackelen is. Ik zeg je, hou je taai maar.

  • johnvanderest schreef:

   Dank voor de reactie(s) en het volgen Leegschrift. 🙂
   Tja, alles heeft een stevige voorgeschiedenis zoals je zult begrijpen en mogelijk al hebben gelezen in mijn eerdere artikelen over dit onderwerp.
   Vooralsnog ben ik niet van plan om het op te geven…
   Anders zou ik dit allemaal niet eens meer opschrijven. 😉

Geef een reactie