Fata Morgana Internetradio… draait toch weer!

Wat een week heb ik achter de rug…
Behalve het onwaarschijnlijk mooie weer waarin ik gewoon lekker veel tuinklussen heb kunnen doen nu ik eindelijk redelijk hersteld ben van een vervelende ziekte periode…
… Vervelende dingen en beslissingen, vooral rond Fata Morgana Internetradio.

Precies een week geleden heb ik in mijn laatste blog geschreven dat “Fata Morgana Internetradio door IDFNV om zeep is geholpen”.
Dat was ook zo en via geen enkel kanaal kon ik nog een herstellende discussie aangaan.
Ik ging er dus geheel vanuit dat het echt afgelopen was.
Abrupt, met een eenzijdige ruzie en dat was niet fijn.
Omdat ik deze gang van zaken absoluut niet normaal vind, heb ik het blogartikel gelinkt in een topic van het Radioforum, waar speciaal aandacht gegeven wordt aan streamhosters en aan de ervaringen hiermee.
Het topic is afgelopen week tientallen keren gelezen en mijn blogartikel heeft nog nooit tot zoveel bezoekers geleid sinds het bestaan van deze blog.
Dat vond ik prima want iedereen mag weten hoe ik ben behandeld.

Opeens krijg ik zaterdagavond een mail van de ‘administratie’ van IDFNV.
Ik had daar ook mailberichten heen gestuurd, eerst om officieel op te zeggen aan het eind van mijn contract-periode (25-06-2016) en daarna met mijn mening over wat de supportmedewerker mij heeft aangedaan.
Omdat ik geen antwoord kreeg, dacht ik dat dit ook verder afgesloten was.
In de mail echter schreef de ‘meneer’ dat hij nu pas reageerde omdat hij de mailberichten nu pas las. Hij vond het heel vervelend:

“Dat is heel jammer en spijtig, ja. Zeker ook omdat u al vrij lang klant bent.”

en daarna deed hij me een aanbod:

“Ik vind dit zo een spijtige situatie voor u en ik zelf kan helaas persoonlijk niets voor u betekenen. Ik kan uw stream ook niet meer terugvinden in Centova, maar als u (nog) wilt, dan kan ik eventueel een soortgelijke stream voor u opstarten, voor de nog resterende tijd.”

en daarna:

“Ik heb zojuist de stream aangemaakt, normaal gesproken is dit niet mijn werk, maar ik wil graag met u mee denken, zeker gezien uw gezondheidsomstandigheden waarin u verkeerd. En het feit dat u al zo lang klant bent en dit is zeker niet hoe wij bekend willen staan. Ik al zeker niet.”

Er stond geen naam onder de mailberichten maar ik heb het vermoeden dat dit de eigenaar was, Duncan Emanuels.
Ik was perplex…
Zaterdagavond heb ik meteen de in een aparte mail vermelde inloggegevens en andere relevante zaken aangepast in mijn programma (SAM Broadcaster) en… het werkte!

Zondag heb ik besteed aan het snel inrichten van weer een acceptabel non-stop programma met zelfs de jingles weer terug.
En via Facebook een aantal mensen bereid gevonden om even te luisteren of het goed werkte. En dat doet het!

Vanaf vandaag komen ook weer de geregelde tweets van wat op dat moment speelt in mijn Twitter zodat eigenlijk alles weer bijna draait zoals voor de crash aan het eind van 2015.
Alleen met slechts 1 programma gedurende alle dagen en geen verschillende in de nacht, vroege ochtend, overdag en avond. En geen trance meer deze periode. 😉

Fata Morgana Internetradio heeft dankzij ‘meneer administratie’ van IDFNV toch de gelegenheid gekregen op een normale manier afscheid te kunnen nemen.
Tot 25 juni 2016 zal Fata Morgana gewoon weer 24 uur per dag, 7 dagen in de week, non-stop muziek draaien.
En… ik zal een afscheidsuitzending plannen tegen het eind van deze periode wat dan wel live gepresenteerd zal zijn.
Mogelijk zal ik dit integraal en samen met TVNR doen, maar dat wil ik nog even bespreken met het TVNR-team.

Uiteraard ben ik heel erg blij met deze voor mij gemaakte mogelijkheid.
Misschien zal het conflict met de support-medewerker nooit bijgelegd worden maar dit bewijst wel dat het niet door het hele team wordt gedragen, zeker niet door de eigenaar.

In het Radioforum zal ik dit blogartikel uiteraard ook weer delen.
Het zal de meningen toch wel enigszins kunnen verzachten naar ik hoop.

In de blog heb ik de link in de rechterkolom aangepast naar de huidige situatie zodat je bij aanklikken van “Luister Fata Morgana” meteen kunt luisteren.

Veel luisterplezier weer bij Fata Morgana!

 

John van de Rest

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Internetradio met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie