Overdenkingen 01/2007 – Moeizaam vooruit…

door: John van de Rest
Geschreven op 28 januari 2007

Goede voornemens…
Ik doe daar niet aan.
Nooit het idee gehad dat je net aan het begin van een nieuw kalenderjaar iets moet veranderen of verbeteren. Als dat al nodig was kan je daar elk moment van het jaar mee beginnen. Ook nu heb ik die mening… Maar toch… Dit jaar voel ik het anders.

Al zoveel jaren door omstandigheden gekweld onmachtig een situatie waarin je zit naar je hand te zetten. Onmachtig problemen op te lossen omdat die misschien niet op te lossen zijn. Althans niet zichtbaar. Problemen die al jaren voortduren wat hierdoor ook weer gevolgen heeft. Niet alleen voor de lichamelijke gezondheid maar vooral voor de geestelijke! Omdat je zo blijft draaien in de zelfde cirkel, de problemen zo constant onder ogen hebt en het hoofd zo vaak gestoten aan dezelfde muur… Je wordt geneigd om het op te geven. En dat is gevaarlijk! Dodelijk voor je creatief vermogen. Dodelijk voor de mogelijkheden vooruit te kunnen komen! Daarom voel ik dat het anders MOET gaan.
Misschien moest ik dat gisteren al bedenken.
Of maanden geleden.
Maar terug in de tijd kan niet.
Daarvoor zitten de problemen ook te diep.
Een verwerkingsproces kost tijd. En voor mijn gevoel is dat nu genoeg.
Door diverse verschijnselen word ik langzaam wakker.
Als de bitterheid lijkt te overwinnen, de gezondheid almaar verder achteruit gaat en de hoop verloren lijkt wordt het juist tijd de draad weer op te pakken.
Niet de verkeerde draad, die blijkt de neerwaartse spiraal te zijn; nee de bekende rode draad in mijn leven die me kracht geeft. Motieven tot leven! OVERleven.
Motieven die niet alleen mij maar ook mijn omgeving kracht kunnen geven.
Motieven die ik kan gebruiken als steun die me een duwtje in de goede richting geven: vooruit en omhoog!

Misschien dan toch een goed voornemen aan het begin van het nieuwe jaar.
In ieder geval een wens tot verandering en verbetering!
Het zal moeilijk worden. Ik zal waarschijnlijk vaak twijfelen en geneigd zijn het bijltje weer neer te gooien. Nog altijd gekweld door dezelfde problemen dus nog altijd in gevecht tegen de teruggang!
Maar dit keer gewapend met een vernieuwd elan.
Dit keer heb ik een doel voor ogen.
Met goed en positief gebruik van de mij wel degelijk geboden kansen, mijn onverminderde talenten en de wetenschap dat ik deze alleen in eigen handen heb en het dus zacht gezegd stom is ze te laten liggen.

Het resultaat voor nu: een nieuwe serie Overdenkingen.
Met als voorlopig doel minimaal 1x per maand een gedachte op papier te zetten.
Om hiermee de draad weer op te pakken en te verstevigen als zijnde mijn rode draad!

Overdenkingen!
Misschien ook weer binnenkort te beluisteren op Fata Morgana (Internet) Radio.

Maar wat betreft het nemen van goede voornemens wil ik nog 1 ding zeggen:
Kijk elke dag naar wat je doet in het leven! Het is te belangrijk om een jaar te wachten met het nemen van nieuwe en goede beslissingen in je leven! Elke dag is er één! En elke dag kan het begin van een nieuw jaar zijn!

Denk DAAR maar eens over!

Dit bericht is geplaatst in Cultuurfilosofie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie